Mies suuteli, läimäytteli takapuolelle ja kosketteli lasta – korkea ikä ja heikentynyt terveys vaikuttivat tuomioon

Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomioon johtaneet teot tapahtuivat vuosien 1999-2002 aikana, jolloin uhri oli 10-13-vuotias. Teot tehnyt mies oli uhrille läheinen henkilö.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus oli tuominnut miehen kaksi vuotta sitten marraskuussa vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeus otti tuomiossaan huomioon miehen korkea iän, heikentyneen terveyden sekä rikoksesta kuluneen pitkän ajan. Ehdollisen vankeuden lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrilleen 10 000 euron korvaukset.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli suudellut lasta sekä kosketellut hänen rintojaan ja sukupuolielintään vaatteiden päältä. Suutelua oli tapahtunut useita kertoja.

Lisäksi mies oli puhunut lapselle seksuaalissävytteisesti ja läimäytellyt takapuolelle. Kerran mies oli laittanut sormensa lapsen emättimeen.

Uhrin kertomusta pidettiin uskottavana

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen vaatien syytteen hylkäämistä. Syyttäjä ja asianomistaja vaativat valituksen hylkäämistä. 

Hovioikeudessa kuultiin yhtä uutta syyttäjän nimeämää todistajaa. Oikeudessa käsiteltiin muun muassa sitä, oliko syyllisyydestä esitetty riittävä näyttö.

Hovioikeuden mukaan uhrin kertomus oli uskottava ja luotettava. Miehen syyllisyydestä oli esitetty riittävä näyttö, eikä siitä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden antamaa tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat