Mainos

Mies pyysi 13-vuotiaan tytön hoitamaan kissoja ja koiria – käytti viikonlopun ajan lasta törkeästi hyväkseen

Itä-Suomen hovioikeus kovensi 43-vuotiaan miehen rangaistusta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teko tapahtui kesällä 2016, kun uhri oli 13-vuotias. Mies oli houkutellut tytön asunnolleen hoitamaan koiria ja kissoja. Tyttö oli käynyt asunnolla myös aiemmin, jolloin heidän välilleen oli muodostunut luottamuksellinen suhde.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen aiemmin vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä yhdyskuntapalveluun.

Syyttäjä vaati hovioikeudessa rangaistuksen koventamista, sillä teko käsitti paitsi kaksi sukupuoliyhteyttä myös muita uhrille tehtyjä seksuaalisia tekoja. Tytölle koitui teosta psyykkistä haittaa.

Hovioikeuden mukaan Pohjois-Savon käräjäoikeuden määräämä ehdollinen rangaistus hyväksikäytöstä ei ollut riittävä, vaan mies tuomittiin 2 vuoden 2 kuukauden vankeuteen. Miestä ei ole aiemmin tuomittu rikoksesta, joten ensikertalaisena hän istuu tuomiosta puolet.

Tekijä vaati, että rikosnimikkeitä lievennetään ja rangaistusta alennetaan, muun muassa siksi, että hän oli tunnustanut teon eikä hänellä ollut aiempia merkintöjä rikosrekisterissä, hänellä on vakituinen työ ja hän asuu omistamassaan omakotitalossa. Näillä seikoilla ei hovioikeuden mukaan kuitenkaan ollut merkitystä.

Mies määrättiin maksamaan tytölle 4 500 euron korvaukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.