Mies otti salakuvan puolialastomasta kumppanistaan tämän nukkuessa – käytti kuvaa kiristämiseen

Mies nappasi puolisostaan salaa valokuvan, jossa tämä nukkui ylävartalo oli paljaana. Myöhemmin mies kiristi naiselta sijaintitietoja tai lähettäisi kuvan tämän isälle.

Kiristetty nainen teki rikosilmoituksen salakatselusta.

Oikeudessa nainen kertoi, että pariskunnalla oli kuvan ottamisen aikaan ongelmia suhteessaan. Naisen mukaan mies oli jäänyt kiinni siitä, että piti yhteyttä muiden naisten kanssa.

Nainen oli saanut tietää alastonkuvasta, kun mies oli lähettänyt sen hänelle kiristystarkoituksessa. Nainen oli ollut tuolloin poissa kotoa, ja mies oli vaatinut naista laittamaan kännykkänsä sijaintitiedot päälle, jotta voisi varmistua naisen olinpaikasta.

Nainen kertoi oikeudessa, että häntä hävetti ja ahdisti todella paljon se, että mies olisi näyttänyt kuvia ulkopuolisille.

Mies kiisti rikoksen

Mies kiisti oikeudessa rikoksen ja väitti, ettei nainen nukkunut kuvassa ja oli itse suostunut kuvaamiseen. Miehen mukaan nainen oli keksinyt rikosväitteet kostoksi parisuhteen päättymisestä.

Oikeus tutustui todisteluina esitettyihin viestikeskusteluihin osapuolten välillä. Näillä perusteilla oikeus katsoi, että kuva oli otettu salaa ja lisäksi mies oli kiristänyt sillä naista.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi  44-vuotiaan miehen 60 päiväsakkoon salakatselusta. Turun hovioikeus lievensi tuomion 40 päiväsakkoon, josta miehelle kertyy maksettavaa 480 euroa.

Lisäksi mies joutuu maksamaan naiselle 500 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat