Iiris Suomelaa salakuvanneelle VKK-puolueen varapuheenjohtajalle porttikielto eduskuntaan – näin Suomela kommentoi

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen on päättänyt antaa porttikiellon eduskuntaan Jarno Vähäkainulle. Porttikielto on voimassa tämän vaalikauden loppuun.

Porttikielto ei koske istunnon seuraamista täysistuntosalin lehterillä, kerrotaan eduskunnan tiedotteessa.

Vähäkainu otti eduskunnassa kansanedustaja Iiris Suomelasta (vihr.) salaa paljastavan valokuvan ja julkaisi kuvan sosiaalisessa mediassa.

Iiris Suomela kertoo olevansa tyytyväinen puhemiesneuvoston päätökseen.

– Hyvä, että tähän tartuttiin rivakasti ja toimittiin eduskunnan omien ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti. Ei ole hyväksyttävää häiritä työpaikalla ja sen takia on hyvä, että tähän puututtiin, hän kertoo MTV Uutisille.

Suomela painottaa sitä, että hänelle oli tärkeätä saada eduskunnan ratkaisu häiritsevään käytökseen.

– Mielestäni tämä on selkeä ratkaisu. Jos ei pysty eduskunnan sääntöjä noudattamaan, silloin hänellä ei ole tänne asiaa. Toki voidaan käydä läpi sitä, täyttyykö tässä rikoksen tunnusmerkistö. Itselleni se ei ole ollut kauhean olennaista. Itselleni tärkeätä on ollut se, että eduskunta antaa viestin siitä, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei.

Suomela pitää ikävää tapausta esimerkkinä siitä, miksi seksuaalirikoksia koskevaa lainsäädäntöä on ollut hyvä päivittää.

– Mehän tiedetään, että lainsäädännössä on ollut päivittämisen tarpeita ja juuri sen takia seksuaalirikoslainsäädäntöä tarkennettiin. On mahdollista, että sen edellisen lainsäädännön mukaan tässä ei olisi ollut rikoksesta kyse, mutta selkeästi vääränlaisesta toiminnasta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös video: Näin Iiris Suomela kommentoi hänestä otettua salakuvaa tapauksen tultua julki.

Suomela kommentoi hänestä otettua salakuvaa:"Tässä on ylitetty vähintään sopivuuden rajat" 7:55

Artikkelia päivitetty kello 15.54. Juttuun lisätty Iiris Suomelan kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat