Mies matkasi Australiasta Suomeen tapaamaan ex-puolisoaan – repusta löytyi nippusiteitä, ilmastointiteippiä ja narua

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli suunnitellut entisen puolisonsa tappamista.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina vankeuteen viisikymppisen miehen muun muassa törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Mies saapui huhtikuun alussa Australiasta usean maan kautta Suomeen kertomatta asiasta entiselle puolisolleen. Nainen ja mies eivät olleet nähneet vuosiin.

Nainen oli ulkoiluttamassa koiraansa, kun joku otti häntä olkapäistä kiinni. Nainen ei heti tunnistanut entistä puolisoaan, sillä tällä oli musta pipo ja aurinkolasit.

Nainen kertoi, että mies käski häntä sisälle uhkaamalla häntä puukotuksella. Kun he kävelivät kohti naisen kotia, nainen huomasi poliisiauton ja alkoi huutaa. Poliisit pysähtyivät, tarkastivat miehen taskut ja repun ja lopulta veivät tämän poliisiasemalle.

Mies kiisti syytteet. Hän sanoi tulleensa Suomeen, koska halusi terveydentilansa vuoksi tavata pariskunnan lapset. Mies kertoi, että tarvitsee puukkoa työkaluna matkustaessaan. Hän kiisti tienneensä, että sen mukana pitäminen ei ole Suomessa laillista.

"Perusvarusteita"

Syytetyn miehen repusta löytyi esimerkiksi nippusiteitä, narua, ilmastointiteippiä, mattoveitsi ja lääkkeitä. Lisäksi miehen vuokra-autosta löydettiin muun muassa kymmeniä litroja öljyjä, 20 kiloa nestekaasua ja 10 pulloa erittäin herkästi syttyvää jarrunpuhdistusspraytä.

Mies sanoi, että reppu oli hänen työkalupakkinsa ja tavarat perusvarusteita hätäkorjaustöitä varten. Oikeuden mukaan tapahtunutta kokonaisuutena tarkastellen miehellä ei ollut muuta uskottavaa syytä välineiden hallussapitoon kuin niiden käyttäminen henki- tai väkivaltarikokseen.

– Vastaajan tekemät valmistelutoimet olivat edenneet pitkälle, ja ne osoittivat yksityiskohtaista suunnittelua. Kysymys oli valmistelusta tapon tekemistä varten, tuomiossa sanotaan.

Näin ollen käräjäoikeus tuomitsi Aran Blatin, 54, kahden vuoden ja yhden kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Valmistelurikoksen lisäksi hänet tuomittiin laittomasta uhkauksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Lue myös:

    Uusimmat