Mies kauhisteli riistohintaista junalippua – auton ostaminen, vakuuttaminen ja tankkaaminen yhtä reissua varten tuli halvemmaksi

2:11

Toisinaan luova ajattelu voi tuoda yllättäviäkin säästöjä. Tarkan markan brittimies laski olevan kannattavampaa ostaa junalipun sijaan auto.

Itseään tarjoushaukkana pitävän lontoolaisen Tom Churchin oli määrä lähteä käymään kaverinsa luona vajaan parin sadan kilometrin päässä Bristolissa. Church kuitenkin suivaantui junalippujen korkeista hinnoista, jotka olivat hänen omien sanojensa mukaan ihan puhdasta riistoa.

Church päätyi lopulta tavanomaisesta poikkeavaan ratkaisuun. Hän nimittäin osti itselleen auton laskettuaan sen tulevan verojen, vakuutusten ja polttoaineidenkin jälkeen edestakaista junamatkaa halvemmaksi.

Honda Civic auttoi säästämään parikymppiä

Hän kävi noukkimassa vuosimallin 1997 Honda Civicin, jonka mittarissa oli noin 215 000 kilometriä. Hän maksoi autosta 91 euroa, maantieveroa 93 euroa, yhden päivän vakuutuksesta 22 euroa ja polttoaineesta 28 euroa eli yhteensä reilut 230 euroa. Meno-paluulippu olisi maksanut parikymppiä enemmän – ja nyt hänellä on oma auto.

Church myöntää, että olisi selvinnyt halvemmalla, jos olisi varannut junamatkan hyvissä ajoin tai vilkkaimpien ajankohtien ulkopuolelta. Tällä kertaa siihen ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta, joten hätä keksi keinot.

Junamatka tosin olisi kestänyt tunnin ja kolme varttia, kun taas ratin takana matkaan meni kolme ja puoli tuntia. Säästöä se on kuitenkin pienikin säästö, mutta ottaen huomioon kaiken auton hankintaan menneen vaivan, ei hän kuulemma suosittele samaa temppua muille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja