Mainos

Mies istui syyttömänä kolme vuotta Konginkankaan teloitusmurhasta – vaatimus miljoonakorvauksesta hylättiin

Elinkautiseen vankeuteen syyttömänä tuomitun miehen niin sanotut koppikorvaukset eli korvaukset aiheettomasta vankeusajasta eivät nousseet Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Mies oli tuomittu vuonna 2014 murhasta ja muista rikoksista elinkautiseen vankeuteen, jonka hovioikeus vahvisti. Korkein oikeus kuitenkin kumosi tuomion ja siirsi asian takaisin käräjäoikeudelle, joka hylkäsi syytteen. Myös hovioikeus hylkäsi syytteen.

Korkein oikeus hylkäsi syytteen sen vuoksi, että tuomioistuimet olivat hyödyntäneet miehen vankilassa pidettyä puhutusta, jossa oli loukattu tämän itsekriminointisuojaa ja miehen oikeutta käyttää avustajaa.

Murhassa oli kyse Äänekosken Konginkankaan ampumisesta vuonna 2013, jossa uhri oli ammuttu kahdella teloitustyylisellä laukauksella syrjäisen metsätien varrelle. Rikoksen epäiltiin liittyvän uhrin tuhansien eurojen huumevelkoihin.

Miehelle oli maksettu kärsimyskorvausta, eli kansankielelllä koppiokorvausta yhteensä 520 000 euroa, eli 1268 päivän vapaudenmenetykselle jaettuna 410 vuorokaudelta.

Mies oli vaatinut kärsimyskorvausten korottamista runsaaseen miljoonaan euroon. Mies nosti vaatimuksessaan esille muun muassa sen, että hänen pitkä parisuhteensa oli päättynyt ja hän oli menettänyt vuokra-asuntonsa tuomioiden ja vapaudenmenetyksen vuoksi.

– Vapauduttuaan [mies] on ollut varaton, asunnoton ja yksin. Hän oli muuttanut maalle ja hän on nykyisinkin lähes aina yksin. Hänet tunnetaan ulkonäölstä ja ihmiset kutsuvat häntä murhaajaksi, tuomiossa kerrotaan.

Käräjäoikeus katsoi miehen vaatimukset kuitenkin perusteettomiksi, sillä aihetta korvauksen korottamiselle ei oikeuden mukaan ole.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja