Mies ehdotti ammattisellistin jäätävää pahoinpitelyä ja nimitteli tätä alatyylisesti viulistiksi – näin kävi oikeudessa

Mies ehdotti Facebookissa, että erästä henkilöä voitaisiin kouluttaa dippaamalla häntä vuorotellen avantoon ja mäiskimällä turpiin. Oikeus tuomitsi 52-vuotiaan miehen laittomasta uhkauksesta.

Uhri vaati uhkailijalle rangaistusta myös kunnianloukkauksesta, koska mies käytti hänestä samassa uhkauksessa alatyylistä ilmaisua. Tämä ei kuitenkaan ollut oikeuden mukaan riittävän halventava ilmaisu, jotta se olisi täyttänyt kunnianloukkausrikoksen kriteerit.

Tapahtumat saivat alkunsa naapuruston välien setvimisestä julkisesti sosiaalisessa mediassa. Useiden henkilöiden välinen keskustelu käytiin erään henkilön Facebook-sivulla ja siinä käsiteltiin kriittisesti erään perheen toimintaa asuinalueella.

– Aikoinaan yks autokauppias otettiin ja vietiin jäälle,hakattiin...avantoon...takas jäälle hakattiin....avantoon taas, 52-vuotias mies kirjoitti keskusteluketjuun maaliskuussa 2022.

– Minun mielestä sama tuolle vitun viulun soittajalle.

52-vuotias ei tuntenut sellistinä työskentelevää uhria entuudestaan. Hän osallistui keskusteluun puolustaakseen kaveriaan.

Sakkoja ja korvauksia

Syyttäjä vaati 52-vuotiaalle rangaistusta laittomasta uhkauksesta. Syyttäjä katsoi, että keskustelun julkisuus huomioiden miehen piti ymmärtää, että viestit tulevat uhatun tietoon.

Uhrin mukaan uhkaus aiheutti hänessä pelkoa. Koska uhattu ei tuntenut uhkaajaa, hän ei voinut arvioida uhkauksen todenperäisyyttä.

Uhri puolestaan katsoi, että 52-vuotias syyllistyi myös kunnianloukkaukseen ja vaati hänelle myös siitä rangaistusta. Syyttäjä ei tästä ollut nostanut syytettä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus arvioi lausuman kokonaisuudessaan laittomana uhkauksena. Kunnianloukkauksen kynnystä ilmaisu ei oikeuden mielestä ylittänyt.

Oikeus määräsi 52-vuotiaalle rangaistukseksi 25 päiväsakkoa, josta tälle kertyy maksettavaa 675 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan uhrilleen 400 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat