Mies pommitti ex-kumppaniaan sadoilla viesteillä ja puheluilla, kyttäsi autosta tunteja ja sytytti lopulta asunnon tuleen

Sadat yhteydenpitoyritykset, muu vainoaminen ja vapaa-ajan asunnon tuhopoltto toivat miehelle ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Miehen motiivina vaikuttaa olleen aiheuttaa uhrille kärsimystä kostona parisuhteen päättymisestä. Teot tapahtuivat Pohjois-Pohjanmaalla vuosina 2019–2020.

Mies oli pommittanut naista jopa sadoin päivittäisin puheluyrityksin ja viestein pyrkiessään tavoittamaan tätä sekä seurannut tätä mittaviakin matkoja. Mies oli vahdannut uhrin kotia, lähipiiriä ja työpaikkaa pysäköidystä autostaan jopa tunteja. Uhri oli joutunut pahimmillaan viettämään öitä työpaikallaan vainoajan vuoksi.

Vainoamisesta tuli uhrin elämää hallitsevaa ja aiheutti pelkoa ja ahdistusta. 

Nainen oli pyrkiessään irtautua miehestä joutunut muun muassa myymään asuntonsa ja autonsa tunnistamisen vaikeuttamiseksi. Hän oli myös hankkinut itselleen turvakiellon.

Sytytti mittavan tuhopolton

Osana naisen piinaamista mies päätti lopulta sytyttää uhrille kuuluneen vapaa-ajanasunnon tuleen. Talon sisätilat tuhoutuivat korjauskelvottomiksi.

Oikeus katsoi, että mies oli tunkeutunut sisälle taloon entuudestaan rikki olleen terassin oven lasin kautta ja sytyttänyt rakennuksen tuleen palavin nestein.

Maksettavaksi satojen tuhansien korvaukset

Vuonna 1994 syntynyt mies tuomittiin lopulta Oulun käräjäoikeudessa vainoamisesta, tuhotyöstä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Hänet määrättiin lisäksi maksamaan vainoamalleen naiselle 2500 euron kärsimyskorvaukset ja joitain tuhansia euroja korvauksia vapaa-ajan asunnon korvaustöistä. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vakuutusyhtiölle noin 339 000 euroa korvauksia. 

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan kahdelle muulle rikosten uhrille kummallekin 500 euron kärsimyskorvaukset.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

"Tiina"joutui entisen kumppaninsa vainoamaksi ja lähestymiskiellon hinnaksi tuli satoja euroja 3:17
"Tiina" joutui entisen kumppaninsa vainoamaksi ja lähestymiskiellon hinnaksi tuli satoja euroja – muutaman kuukauden määräajan rauetessa vainoaminen alkoi jälleen.

Lue myös:

    Uusimmat