Mies lähetti syyttäjän nimissä puolisolle viestin pettämisestä sekä kylvi peniskuviaan eri viranomaisille – vainoaja sai tuomion

Tuomion mukaan mies muun muassa lähetti uhreille seksuaalissävytteisiä ja uhkaavia viestejä sekä peniskuvia.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina muun muassa poliisia, syyttäjää, asianajajaa ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) työntekijöitä toistuvasti häiriköineen 33-vuotiaan miehen vankeuteen.

Miehen syyksi luettiin yhteensä 17 syytekohtaa. Joukossa on kymmenen vainoamista, viisi kunnianloukkausta ja kaksi laitonta uhkausta. Rikokset tapahtuivat vuosina 2019–2021. Mies kiisti syytteet.

Mies oli tuomion mukaan muun muassa tilannut uhrien sähköposteihin seksivälineitä myyvien liikkeiden uutiskirjeitä sekä lähettänyt heille toistuvasti halventavia, seksuaalissävytteisiä ja uhkaavia viestejä.

Rikosten kohteeksi joutuivat muun muassa poliisi ja syyttäjä, jotka olivat aiemmin hoitaneet työssään mieheen liittyvää rikosasiaa. Syyttäjälle mies oli kirjoittanut tämän kuolevan sydämenpysähdykseen ja tämän puolison jättävän hänet. Mies oli lähettänyt syyttäjän nimissä puolisolle viestin pettämisestä.

Tuomion mukaan syytetty on aiemmin tuomittu samaan syyttäjään kohdistuneesta vainoamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Mies kohdisti häirintänsä myös syyttäjän puolisoon. Hän muun muassa lähetti tämän työkontakteille viestin, jossa väitti intiimin kuvan esittävän tätä, tuomiossa sanotaan.

Alentuneesti syyntakeinen

Miehen rikosten kohteeksi joutuivat tuomion mukaan myös useat muut hänen kanssaan tekemisissä olleet ihmiset. Hänet tuomittiin muun muassa tuttavaansa, asianajajaan, oikeudenkäyntiavustajaan ja THL:n työntekijöihin kohdistuneista rikoksista.

Osalle mies lähetteli imartelevia ja seksuaalisia viestejä sekä kuvia sukuelimestään. Naisille lähetetyissä viesteissä mies kirjoitti menevänsä "panemaan" heitä tai että vastaanottajan pitäisi mennä töihin alasti.

Asianomistajat kertoivat, että miehen toiminta aiheutti heissä ahdistusta, pelkoa ja turvattomuutta.

Mielentilatutkimuksen perusteella mies oli tekojen aikaan alentuneesti syyntakeinen. Syytetty tuomittiin rikoksista vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Rangaistuksessa otettiin huomioon alentunut syyntakeisuus ja miehen aiempi tuomio.

Lue myös:

    Uusimmat