Kokeellinen kotelo laajentaa älypuhelimen käyttöä

Microsoft ja Ylä-Itävallan ammattikorkeakoulu ovat (FH Oberösterreich) ovat yhteistyönä kehittäneet Windows-älypuhelimelle erikoisen suojakotelon, joka erillisellä näytöllään laajentaa merkittävästi älypuhelimen käyttömahdollisuuksia.

FlexCase-niminen tutkielma on puhelimen suojakotelo, jonka ohut, taivuteltava kansi yhdistää e-paperinäytön pietsosähköisiin tunnistimiin. Kotelon kansi toimii näin vähän virtaa kuluttavana lisänäyttönä, joka tunnistaa niin kosketukset kuin taivutuksetkin.

Erikoinen suojakotelo toimii kolmessa eri tilassa, eli avattuna ”kirjatilassa”, ”laptop-tilassa” eli kuin kannettavan tietokoneen näppäimistönä sekä ”backside-tilassa” eli puhelimen taakse taivutettuna. Asennosta riippuen kotelon kansi tottelee kosketuksia ja taivutuksia sekä toimia myös puhelimen oman näytön laajennuksena.

Microsoft esitteli vastaavanlaisen suojakotelon ideaa kuvissa jo aiemmin tänä vuonna, ja nyt videolla näytetty toimiva konseptiversio esittäytyy tarkemminComputer-Human Interaction -konferenssissa toukokuussa.

FlexCase on tässä vaiheessa vielä varhaisen konseptin asteella, eli myyntiversiota siitä ei kannata ihan lähiaikoina vielä odotella. MSPowerUser-sivusto kuitenkin mainitsee, että samantapaista näppäimistökoteloa on huhuttu tulevaan mahdolliseen Surface-puhelimeen, eli saatamme hyvinkin kuulla FlexCasesta lisää tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat