Myös Microsoft tukee Applea FBI-kiistassa

Apple ja FBI käyvät tällä hetkellä kiivasta taistelua keskenään. FBI haluaisi päästä käsiksi Syed Farookin lukittuun iPhoneen Applen avustuksella, mutta Apple ei ole näillä näkymin tähän suostumassa. Farook oli osallisena San Bernardinossa tapahtuneessa terrori-iskussa ja tämän vuoksi FBI tarvitsisi tietoja hänen iPhonestaan.

FBI on luvannut, että takaporttia käytettäisiin vain tämän kerran, eikä sitä hyödynnettäisi toiste. Applen toimitusjohtaja Tim Cook suhtautuu kuitenkin skeptisesti FBI:n vakuutuksiin ja ei ole näin ollen suostumassa avaamaan Farookin iPhonea.

Monet isot teknologiafirmat ovat jo asettuneet Applen taakse tukemaan yhtiötä. Ohjelmistojätti Microsoft julkaisi tuoreeltaan blogissaan tekstin, jossa kerrotaan, että nyt myös Microsoft on Applen tukena.

– Olemme päässeet kriittiseen pisteeseen, jossa uuden sukupolven mobiili- ja pilvilpalvelut ovat päässeet pakoon laeilta, jotka suojaavat meidän perusoikeuksiamme. Seisomalla Applen takana, seisomme myös niiden asiakkaidemme takana, jotka haluavat tietojen pysyvän salassa, kirjoittaa Microsoftin lakiasiainjohtaja Brad Smith yhtiön blogissa.

Microsoftin lisäksi Applen takana seisovat myös Facebook, Amazon, Google, Mozilla, Snapchat, WhatsApp ja monet muut. FBI:n ja Applen välinen kiistely on kestänyt jo viikkoja.

Lue myös:

    Uusimmat