Microsoft: Lakatkaa käyttämästä Internet Exploreria

0:38
Videolla neuvotaan käytännöllisiä pikanäppäimiä. Osaathan jo nämä?

Microsoft kehottaa käyttäjiään lopettamaan Internet Explorerin käytön, sillä se ei enää tue uusimpia verkkostandardeja.

Microsoft ei enää suosittele Internet Explorer -verkkoselaimen käyttöä. Yhtiön Windows-osaston tietoturva-asiantuntija Chris Jackson kirjoittaa aiheesta Microsoftin blogissa julkaistussa tekstissä "Internet Explorerin oletusselaimena käyttämisen vaarat".

Microsoftin mukaan Internet Explorer ei enää tue uusimpia verkkostandardeja. Jackson jopa kirjoittaa, että Internet Explorer ei ole enää verkkoselain, vaan kuvailee sitä pikemminkin "yhteensopivuusratkaisuksi".

Internet Explorerin aktiivisesta kehittämisestä luovuttiin jo neljä vuotta sitten ja Microsoft esitteli uuden selaimensa, Edgen. Internet Explorer on kuitenkin edelleen Edgea selkeästi suositumpi.

Yhä useammat sivut eivät toimi

Suurin osa tavallisista käyttäjistä on siirtynyt jo käyttämään selaimenaan Chromea, Firefoxia tai Edgea, mutta edelleen monet yritykset luottavat Internet Exploreriin oletusselaimenaan. Monien yritysten sivustot on suunniteltu Internet Explorerille, eikä niitä ole modernisoitu uusia verkkoselaimia varten.

Jacksonin mukaan yhtiö saa edelleen kyselyitä siitä, miten varmistaa verkkoliikenteen jatkuminen Internet Explorerin kautta. Hänen mukaansa se ei kuitenkaan enää kannata, sillä uusia sovelluksia ei suunnitella sitä varten.

– Emme enää tue uusia verkkostandardeja sille [Internet Explorerille], ja vaikka jotkut sivustot toimivat hyvin, yleisesti ottaen kehittäjät eivät enää nykyisin testaa sivustoja Internet Explorerille. He testaavat sivustoja moderneille verkkoselaimille, Jackson kirjoittaa.

Internet Explorerilla toimimattomien sivustojen määrä vain kasvaa ja kasvaa jatkuvasti. Siksi Microsoft suositteleekin käyttäjiä siirtymään moderneihin verkkoselaimiin.

Internet Explorer on kuitenkin edelleen toiseksi suosituin verkkoselain. Selkeästi suosituin selain on Googlen Chrome.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja