Tämä selainvinkki mullistaa nettisurffaamisen: Selaa nettiä ilman verkkoyhteyttä

Tiesitkö, että voit selailla eniten käyttämiäsi nettisivuja, vaikka tietokoneesi ei olisi edes kytketty verkkoon?

Tämä vinkki koskee Googlen Chrome- sekä Mozillan Firefox-käyttöjärjestelmien käyttäjiä. Kummallakin selaimella pystyy nimittäin avaamaan viimeksi käytettyjä välilehtiä, vaikka nettiyhteyttä ei olisikaan.

Selaimet nimittäin tallettavat väliaikaisesti sivustojen tietoa, jolloin sivujen avaaminen on mahdollista. Sivut eivät ole kuitenkaan ajan tasalla. Täten esimerkiksi tuoreimpien uutisten luku ei onnistu, mutta sen sijaan esimerkiksi jo aiemmin auki klikattujen pitkien artikkelien lukeminen onnistuu.

Niksi ei toimi sivustoilla, jotka perustuvat reaaliaikaiseen uutisvirtaan, kuten esimerkiksi Facebookissa tai Netflixissä.

Google Chrome

Google Chromessa sivustojen selaaminen offline-tilassa on vasta kokeiluasteella. Ominaisuuden saa käyttöön osoitteesta chrome://flags/#show-saved-copy. Aktivoi ominaisuus klikkaamalla valikosta Enable: Primary. Käynnistä tämän jälkeen selain uudestaan.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefoxin yhteydettömän työskentelytilan saa aktivoitua selaimen oikean ylänurkan valikosta kohdasta Web-työkalut. Valitse sitten Työskentele yhteydettömässä tilassa.

 

Lähde: PC World

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja