Microsoft esitteli tulevaa pelien xCloud-suoratoistopalveluaan – katso video

Microsoft on esitellyt xCloud-suoratoistopalvelunsa toimintaa eilen Inside Xbox -tapahtuman yhteydessä. Virallisesti xCloud julkistettiin jo viime vuoden puolella, mutta tämän jälkeen palvelusta on saatu vain vähän uutta tietoa. Nyt pidetyssä esittelyssä Microsoft vahvisti xCoudin tulevan kuluttajien testattavaksi tämän vuoden aikana ja toimivan niin PC:llä, konsoleilla kuin mobiililaitteillakin.

Perusperiaatteena xCloudissa on Xbox-pelien tarjoaminen suoratoistopalvelun kautta laitteille, joilla pelejä ei normaalisti voisi pelata. Esittelytilaisuudessa Forza Horizon 4:ää pelattiin Android-puhelimella, johon Bluetooth-yhteyden avulla oli kytketty Xbox Onen ohjain. Microsoftin mukaan xCloud on jatkumoa pidemmälle kehitykselle, jossa Microsoft on tarjonnut uusille konsoleille taaksepäin yhteensopivuuden ja konsolipelien ostajille myös PC-version. Näin ollen xCloudin tarkoituksena ei ole korvata perinteisiä konsoleita, vaan toimia jatkumona pelien pelaamiselle muillakin laitteilla.

xCloudin lisäksi pelien suoratoistopalveluita on nähty aikaisemmin Sonyn PlayStation Now’n muodossa, ja myös Googlen odotetaan esittelevän oman suoratoistopalvelunsa Game Developers Conferencen yhteydessä ensi viikolla. Myös Amazonilta on huhuttu pelien suoratoistopalvelua ensi vuodelle, minkä lisäksi uuden sukupolven pelikonsolien odotetaan tulevan kauppoihin tänä tai ensi vuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja