Michiganjärvellä tehtiin historiallisesti "fantastinen löytö" – sukeltajat löysivät 140 vuotta sitten uponneet purjealukset

1:13
Video: Portugalissa löydettiin vuosi sitten 400 vuotta vanha laivan hylky merenpohjasta – tältä operaatio näytti!

Sukeltajat ja merihistorioitsija löysivät kaksi 140 vuotta sitten uponnutta purhjelaivaa Michiganjärvestä Yhdysvalloissa. Historiallisesta löydöstä uutisoi muun muassa Los Angeles Times.

Video: Portugalissa löydettiin vuosi sitten 400 vuotta vanha laivan hylky merenpohjasta – tältä operaatio näytti!

Pestigo- ja St. Andrews -nimiset alukset löytänyt Bernie Hellstrom, 63, kertoo uutissivustolle, että hän oli tehnyt ensimmäiset havainnot laivoista jo kymmenen vuotta sitten, kun hänen veneensä kaikuluotain havaitsi ison esineen 200 metrin syvyydessä.

– Olen tehnyt satoja matkoja Michiganjärvelle ja jokaisen matkan aikana luotauslaite on ollut päällä. Kun huomaat jotain epänormaalia, palaat takaisin. Usein tällaiset havainnot ovat vain kalaparvia, mutta tällä kertaa kyseessä oli noin 122 metrinen laiva, sukeltaja kertaa Associated Pressille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Koska Bernie oli halunnut kuumeisesti selvittää, mikä kaikuluotaimen havaitsema iso möhkäle oli, hän oli varustautunut löytöretkelleen mittatilaustyönä valmistetulla kamerajärjestelmällä.

Lisäksi hän oli palkannut mukaan sukeltajia sekä merihistorioitsija Brendon Baillodin ratkaistakseen yli 100 vuotta vanhan mysteerin.

Lopulta alukset löydettiin noin 3 metrin etäisyydeltä toisistaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen


Tuhannet laivan hylyt odottavat löytäjäänsä

Pestigo- ja St. Andrews törmäsivät toisiinsa Beaverin ja Foxin saarien välissä vuonna 1878. Pestigo oli hiilen, St. Andrews maissinkuljetusalus. Kaksi Pestigon miehistöstä katosivat törmäyksen jälkeen. Muut miehistön jäsenet onnistuttiin pelastamaan.

Michiganin osavaltion meriarkeologi Wayne Lusardi kehuu laivanhylkyjen löytymisen olevan ”fantastinen löyty”. Myös Manitowocissa sijaitsevan Wisconsinin merimuseon johtaja Cathy Green pitää löytöä merkittävänä.

– Jos ajattelee kaupunkeja kuten Chicagoa, Dentroitia tai Milwaukeeta, ne eivät olisi voineet kehittyä ilman merenkulkua. Historialliset jäänteet ovat iso juttu historioitsijoille ja arkeologeille, Green sanoo. 

Pohjois-Amerikan Suurien Järvien pohjassa arvioidaan olevan 6 000 laivan hylkyä, jotka odottavat löytäjäänsä. 

Lähteet: Los Angeles Times, Twitter

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja