Metsurit erehtyivät rakennustyömaan rajoista: Helsingin kaupungin satavuotiasta metsää vedettiin sileäksi – "Jostakin syystä viheraluetta ei oltu huomioitu"

Helsingin kaupungin aliurakoitsijana toimineet metsurit erehtyivät rakennustyömaan rajoista ja kaatoivat kaupungin mailta luvatta parikymmentä puuta. Osa puista oli jopa satavuotiaita.

YIT:n Uudenmaan asumisen ja pientaloyksikön johtaja Tero Karislahti kertoo, että kyseessä oli vahinko.

– Rakentumassa oleva kohde rakennetaan tontille, jonka vieressä menee kaupungin omistama metsäkaistale. Jostakin syystä viheraluetta ei oltu huomioitu, jolloin tontin lisäksi myös kaistaleelta kaadettiin puut, Karislahti kertoo.

Yhteensä puita kaadettiin Karislahden mukaan satoja, joista suurin osa oli tontilla olleita luvallisia kaatoja.

Arvioiden mukaan kaupungin alueella olleita puita kaadettiin parikymmentä.

Ikävämmäksi tapauksen tekee puiden ikä. 

– Ilmoitimme vahingoista ensitilassa ja pahoittelimme tapahtunutta. Nyt saatamme alueen vähintään samanlaiseen tilaan, kuin missä se oli ennen vahinkoa, Karislahti kertoo.

Helsingin kaupungin metsävastaava Vesa Koskikallio kertoi Helsingin Sanomille, että tieto metsän kaatamisesta tuli täytenä yllätyksenä kaupungille.

– Saimme tiedon asukkaalta, joka oli huomannut metsurien toiminnan ja kysynyt heiltä, tietävätkö he, mitä ovat tekemässä. Kuuleman mukaan metsurit olivat sanoneet tietävänsä mutta eivät sitten olleetkaan tienneet.

Lue myös:

    Uusimmat