Metsuriseksuaali avautuu: Hipsterit pilaavat ruutupaitojen miehekkyyden!

Helsinkiläinen Janne Vahvaselkä täyttää metsuriseksuaalin tuntomerkit: metsurintakissa kulkeva komistus nikkaroi vaimolleen yrttilaatikoita ja antaa parran kasvaa.

Media julistaa metsuriseksuaalien hurmaavan naiset, eikä ihme: esimerkiksi Instagramissa naiset kuolaavat avoimesti partasuisten, raavaiden metsuriseksuaalimiesten perään. Janne Vahvaselkä arvelee, että metsuriseksuaalin vetovoiman salaisuus piilee karskiuden ja pehmeyden yhdistelmässä.

– Kai metsuriseksuaali hurmaa sellaisella perusmiehekkyydellä ja luonnollisuudella, johon tuo ripauksen pehmeyttä se, että kaiken karskiuden ja huolettomuuden ohessa yleisilme on kuitenkin siisti ja huoliteltu. Metsuriseksuaali näyttää fyysiseltä uurastajalta, mutta on – todennäköisesti – sivistynyt ja moderni konttorirotta, Janne pohtii.

– Naisiin se kolahtaa varmaan siksi, että metsurit mielletään koviksi äijiksi ja selviytyjiksi ja jo pelkästään illuusio sellaisesta miehestä luo sellaista primitiivistä turvallisuuden tunnetta.

Hipsterit pilaavat ruutupaitojen miehekkyyden

Janne on partasuinen, tatuoitu, harteikas mies, joka vastaa täydellisesti kuvaa metsuriseksuaalista. Hän kertoo tosin tykästyneensä partoihin ja ruutupaitoihin jo ennen kuin metsuriseksuaalitrendi pulpahti pinnalle.

–Toki omakin tyyli muuttuu vuosien mittaan, mutta periaatteessa tällaisesta perusolemuksesta ja tyylistä, jota edustan on nyt tullut jostain syystä trendikäs, Janne ihmettelee.

Jannen tyyliin ovat kuuluneet jo pitkään varsikengät, ruutupaidat ja tietty myös klassinen, punamustaruudullinen metsurintakki.

– Pidän noiden vaatekappaleiden koruttomuudesta ja tietynlaisesta maskuliinisuudesta, vaikka hipsterit noista ruutupaidoista käytännössä fiiliksen pilasivatkin.

Janne kertoo saavansa tyylivaikutteita musiikista, ei metsätyömiehiltä.

–Tai no, kuuntelen paljon sen tyylistä musiikkia, jota soittavat lähinnä metsureiden näköiset miehet.

Nikkarointia vaimon toiveiden mukaan

Myös Jannen elämäntyyli istuu median kuvaukseen metsuriseksuaalista.

– Pidän fyysisestä tekemistä ja en taida olla ihan täysin tumpelo käsistäni. Kotitalon kunnossapidon ohessa tulee nikkaroitua vaimolle milloin mitäkin jakkaroista yrttilaatikoihin, Janne kertoo.

– Sienessä ja marjassa en käy, mutta osaan valmistaa luonnonantimista hyvää ruokaa.

Nikkaroiva mies kuulostaa taivaan lahjalta, muuta muuten vaimo ei Jannen mukaan ole juuri syttynyt metsurilookista. Muutenkaan Janne ei ole huomannut naisten käyvän erityisen kuumina metsurimaisiin tyylivalintoihin.

– Tällä hetkellä parta on avioliittosovun sanelemassa mitassa, eli suhteellisen lyhyt. Vaikka eipä se koskaan kovin epäsiistinä rehota, Janne kuvailee.

– Vaimo on pitkään kuittaillut metsuritakista, mutta eipä kuittaile enää, kun nyt ratsastan se päällä trendiaallonharjalla.

Metsuriseksuaalin tyylivinkit: näin kopioit lookin!

Jannen mielestä hipsterin ja metsuriseksuaalin välillä ei juuri ole tyylillisiä eroja, sillä parrat, tatuoinnit ja ruutupaidat yhdistävät molempia.

– Tätä trendiä ei pidä sekoittaa mihinkään väsyneeseen äijämeininkiin. Metsurityylissä tarkoitus on näyttää yksinkertaisesti ja koruttomasti mieheltä. Metsuriseksuaalityylissä trimmataan karvoja ja postataan niistä kuvia Instagramiin.

Tyyliin sopivia vaatteita Janne kertoo löytyvän tavallisista ketjuliikkeistä. Tukka ja parta viimeistelevät lookin, mutta tatuointeja Janne varoittaa ottamasta vain trendin takia. Vaatteet eivät tee miestä, metsuriseksuaali muistuttaa.

Janne on jo varattu mies, mutta moni muukin nainen haluaa oman partasuisen nikkaroijan. Miten metsuriseksuaali siis hurmataan?

– Metsuriseksuaali iskemisessä varmasti pätee sama sääntö kuin minkä tahansa trendipukeutujan iskemisessä – aitous.

Lue myös:

    Uusimmat