Metsäteollisuuden ja Paperiliiton kinkkisen työkiistan setviminen jatkuu – riitapukarit tavanneet jo kymmeniä kertoja: "Näyttäisi siltä, että..."

2:53
Metsäteollisuus ilmoitti tänään kolmen vuorokauden työsulusta, joka alkaisi heti Paperiliiton kahden viikon lakon jälkeen. Lakko on alkamassa huomenna.

Metsäteollisuuden työkiistassa jatketaan tänään sovittelua.

Alalla alkoi eilen kolmiviikkoinen lakko. Yhteensä lakon piirissä on ammattiliittojen mukaan yli 17 000 työntekijää.

Siihen osallistuvat Paperiliiton edustamat paperi- ja sellutyöläiset, Teollisuusliiton väki mekaanisessa metsäteollisuudessa eli sahoilla ja vaneritehtailla sekä ammattiliitto Pron paperiteollisuuden toimihenkilöt.

Neuvottelut alkavat aamuyhdeksältä

Paperiteollisuus palaa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan pakeille kello 9 ja mekaaninen metsäteollisuus neljä tuntia myöhemmin.

Työnantajien edustajana työehtosopimusta kiistassa neuvottelee Metsäteollisuus. Sen ja Paperiliiton edustajat olivat koolla sovittelijan toimistolla viimeksi Helsingin Bulevardilla myöhään sunnuntaina.

Alalla arvioidaan, että paperiteollisuuden sopu toimisi neuvottelulukon avaajana.

– Näyttää siltä, että jotta meidän (mekaanisen metsäteollisuuden) pöytä voisi liikahtaa, tarvittaisiin paperiteollisuuden neuvottelutulos, arvioi Teollisuusliiton sektorijohtaja Jyrki Alapartanen STT:lle maanantaina.

Sovun löytyminen on ollut pitkissä kantimissa

Paperin ja sellun sopua on etsitty kymmenissä tapaamisissa. Edellinen yritys oli Piekkalan johdolla sunnuntai-iltana. Erityisesti työntekijöitä neuvotteluissa kiinnostaa kiky-tuntien kohtalo. Teknologiateollisuudessa kiky-tunneista luovuttiin vuodenvaihteessa, ja palkansaajajärjestöt tavoittelevat laajasti samaa muilla aloilla.

Työnseisaukset ilmoitettiin alun perin kaksiviikkoisiksi, mutta viikonloppuna alojen työntekijäjärjestöt Paperiliitto ja Teollisuusliitto laajensivat lakkonsa kolmannelle viikolle. Toimihenkilöiden lakko kestää yhä kaksi viikkoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja