Meteorologi Miina Mannisen irtiotto: Pyöräilen Amerikan mantereen halki!

MTV:n meteorologi Miina Manninen tekee tänä keväänä sen, mistä moni haaveilee kiireisen arjen keskellä: totaalisen irtioton. Manninen lentää miehensä ja polkupyörien kanssa valtameren toiselle puolen Kanadaan. Tarkoitus on, että pariskunta pyöräilee Amerikan mantereella vuoden ajan – aina Argentiinaan saakka.

Meteorologi Miina Manninen teki miehensä kanssa suuren päätöksen ja päätti lähteä etsimään elämyksiä Amerikan mantereelta. Tarkoitus on, että pariskunta viettää vuoden polkupyörien päällä ja liikkuu vähitellen Kanadasta Argentiinaan.

– Lennän mieheni kanssa ensi viikon lauantaina Vancouveriin ja meidän on tarkoitus edetä pääasiassa pyörällä Buenos Airesiin saakka, Manninen kertoo.

Idea syntyi vähitellen

Aktiivinen pyöräilyharrastus on synnyttänyt pariskunnan mielessä paljon haaveita vuosien saatossa. Lopullinen idea irtiotosta syntyi muutama vuosi sitten.

– Suunnilleen kolme vuotta sitten sanoimme ensimmäisen kerran ääneen tällaisen haaveen. Olemme viimeiset viisi vuotta viettäneet melkein kaikki lomat pyöräillen ja aina vain haaveilleet isommasta ja isommasta, hän kertoo.

Muutama vuosi sitten suuri haave puettiin vihdoin sanoiksi ja sen toteutusta ryhdyttiin miettimään toden teolla. Lukkoon lyötyä suunitelmaa kohti on sen jälkeen edetty johdonmukaisesti.

– Kaksi vuotta sitten löimme kättä päälle, että keväällä 2014 me todella lähdemme. Viimeiset kaksi vuotta olemme enemmän tai vähemmän valmistelleet tätä, Manninen kertoo.

Moni irtiotosta haaveileva kokee, että elämänmuutos vaatii hurjasti aikaa ja vaivaa. Manninen on ollut tyytyväinen siihen, että kun aikaa suunniteluun on ollut reilusti, ovat käytännön järjestelyt irtiottoa varten edenneet jouhevasti.

– Isoimmat käytännön järjestelyt järjestyivät melko helposti: Löysimme asuntoon vuokralaiset, sain järjestettyä vuoden vapaata töistä ja mieheni irtisanoutui. Ne olivat aika helppoja juttuja järjestää, hän kertoo.

Elämää uudesta näkökulmasta

Kaikkein eniten tulevalta vuodelta maailmalla Manninen odottaa sitä, että elämä näyttää reissun päällä uusia kasvoja. Manninen pyrkii suhtautumaan tuleviin koitoksiin mahdollisimman avoimin mielin.

– Odotan sitä, että varmasti tämän vuoden jälkeen näen koko elämän ihan uudestä näkökulmasta. Toivon, että lähden matkaan avoimin mielin ja valmiina kaikkeen! Manninen toteaa.

Etenkin selän kääntäminen hektiselle arjelle tuntuu kutkuttavalta ajatukselta.

– Odotan sitä, että on aikaa ja vielä enemmän sitä, että ei ole aikatauluja. En aio sopia yhtään sovittua tapaamista, Manninen lupaa.

Viimeinen työvuoro ennen matkaa toi perhoset tulevan maailmanmatkaajan vatsaan. Irtiottoa hän suosittelee muille iloisena jo ennen matkaa.

– Onhan se aikamoinen hyppy tuntemattomaan! Manninen hymyilee.

MTV Lifestyle seuraa Miina Mannisen ja hänen miehensä matkaa Amerikan mantereen halki. Pariskunta kirjoittaa matkan varrelta myös blogissaan.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat