Metallica tyrmistyi Suomen-keikalla: Tappelua ja nujakointia

Metallica muistelee tuoreessa kirjassa ensimmäistä Suomen-keikkaansa, joka soitettiin Tarvasjoella koulujen päättymistä juhlistavassa diskossa.

Uraansa aloitellut Metallica saapui Ride the Lightning -kiertueellaan vuonna 1984 Lietoon, missä asui niihin aikoihin noin 10 000 ihmistä. Bändin jäsenet muistelevat tyrmistyneensä kuullessaan, että heidät oli tilattu soittamaan koulun lukukauden päätösdiskoon.

Perjantaina julkaistussa Syntymä Metallica Kuolema -kirjassa muistellaan värikästä keikkaa pikkupitäjässä. Tapahtumasarja sai alkunsa valomiehenä toimineen Tony Zedin tavasta huutaa suurielkeiseen saluunatyyliin aina keikkabussiin astuessaan. Suomessa elettä ei juuri arvostettu.

Kirjassa kerrotaan, kuinka bussin etuosassa istunut suomalainen koulutyttö tinttasi Zediä suoraan naamaan huutamisen takia. Tilanne kärjistyi, kun Zed vastasi samalla mitalla ja löi koulutyttöä kasvoihin.

– Sen jälkeen tyttö poistui itkien bussista, kirja paljastaa.

Tyttö riensi kertomaan luokkatovereilleen, kuinka hän oli onnistunut pakenemaan väkivaltaisten miesten kynsistä. Metallican noustessa lavalle välikohtaus oli kaikkien tiedossa. Bändiä odotti raivostunut suomalaisyleisö.

Puolivälissä keikkaa salissa tapeltiin joukolla, ja lavan reunassa ollut bassokaiutin sytytettiin tuleen.

– Siellä oli helkkarinmoinen nujakka, ja kaikki olivat yleisön seassa – bändi ja roudarit. Se oli sekopäistä, ääniteknikko Mick Hughes muistelee.

Basisti Cliff Burton sai lopulta tarpeekseen, ja pyysi kitarateknikkoa hakemaan vasaran keikkabussista.

– Sen jälkeen Burton rynnisti rähinän keskelle heiluttaen vasaraansa 360 asteen kaaressa ja käski ihmisiä perääntymään. Näky oli niin häkellyttävä, että kahnaus päättyi siinä silmänräpäyksessä, ja samat tappelupukarit, jotka olivat vain muutamaa sekuntia aiemmin latoneet nyrkiniskuja, väistyivät Burtonin tieltä kuin vedet Mooseksen edestä, kirjassa kerrotaan.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja