Meryl Streep puolustautuu syytöksiin tekopyhyydestä: "Minä en tiennyt Weinsteinin rikoksista"

Meryl Streep vastasi Rose McGowanin syytöksiin tekopyhyydestä kertomalla, ettei tiennyt Harvey Weinsteinin rikoksista.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Meryl Streep vastasi syytöksiin, jotka näyttelijä Rose McGowan kohdisti häneen viime viikolla Twitterissä. McGowanin mukaan Streep on tekopyhä, sillä hän on yksi naisnäyttelijöistä jotka aikovat pukeutua mustaan Gloden Globe -gaalassa tammikuussa osana hiljaista protestia seksuaalista häirintää vastaan. 

McGowanin mukaan juuri naisnäyttelijöiden hiljaisuus on osa ongelmaa. Nainen nosti esiin nimenomaan Streepin nimen, ja väittää, että näyttelijä on työskennellyt mielellään laajasta seksuaalisesta häirinnästä syytetyn elokuvatuottajan Harvey Weinsteinin kanssa. McGowan kutsuu tekstissään Weinsteinia "Sikahirviöksi". 

– Naisnäyttelijät, kuten Meryl Streep, jotka työskentelivät mielellään Sikahirviölle, pukeutuvat mustaan Golden Globes -gaalassa hiljaisessa protestissa. Teidän hiljaisuutenne on ongelma. Otatte vastaan feikin palkinnon hengettöminä ja ette vaikuta oikeaan muutokseen. Halveksun tekopyhyyttänne, McGowan kirjoitti Twitter-tilillään. 

McGowan ehdotti myös sarkastiseen sävyyn, että naisnäyttelijöiden pitäisi pukeutua Marchesaan, joka on Weinsteinin vaimon, Georgina Chapmanin vaatemerkki. 

Streep vastasi McGowanin syytöksiin tiedottajansa kautta. Lausunnossaan Streep toisti, että hän ei tiennyt Weinsteinin käytöksestä työskennellessään tämän kanssa. Hän myös toivoi, että McGowan soittaisi hänelle itse hänen henkilökohtaiseen numeroonsa, jonka hän lähetti McGowanille saatuaan tiedon tämän syyttävistä kommenteista. 

Näyttelijä kertoo, että hänestä tuntui pahalta joutua McGowanin hyökkäyksen kohteeksi ja hän toistaa kirjoituksessaan, ettei tiennyt Weinsteinin rikoksista. 

– En tiennyt niistä 90-luvulla kun hän kävi käsiksi McGowaniin tai myöhempinä aikakausina kun hän jatkoi toimintaansa muita kohtaan. En ole ollut tarkoituksella hiljaa. Minä en tiennyt. Minä en hiljaisesti hyväksy raiskausta. En pidä siitä, että nuorten naisten kimppuun käydään. En tiennyt, että näin tapahtuu.

– En tiedä missä Harvey elää, eikä hän ole ikinä ollut minun kotonani. Minua ei ole koskaan kutsuttu hänen hotellihuoneeseensa. Olen ollut hänen toimistossaan kerran, tapaamisessa Wes Cravenin kanssa Sydämen soinnut -elokuvaa varten vuonna 1998. 

Streep kertoo, että hän työskenteli Weinsteinin yhtiön levittämissä elokuvissa muiden ihmisten kanssa. Hän painottaa, että Weinstein ei ollut elokuvantekijä, vaan hän toimi useimmiten tuottajana tai ensisijaisesti elokuvien markkinoijana.

– Kaikki näyttelijät ja ohjaajat jotka tekivät Weinsteinin yhtiön levittämiä elokuvia eivät tienneet, että hän käytti naisia hyväksi tai että hän raiskasi Rosen 90-luvulla ja monia naisia ennen ja jälkeen hänen, ennen kuin he kertoivat meille. 

Näyttelijän mukaan Weinsteinille oli erittäin tärkeää, ettei esimerkiksi Streep tiennyt hänen toimistaan. Heidän yhteistyönsä antoi hänelle uskottavuutta, sekä mahdollisuuden houkutella nuoria naisia olosuhteisiin, joissa he tulisivat myöhemmin satutetuiksi. 

– Hän tarvitsi minua paljon enemmän kuin minä häntä, joten hän varmisti etten tietäisi.

Streep tuomitsi loppulausunnossaan jyrkästi Weinsteinin sekä muiden vaikutusvaltaisessa asemassa olleiden miesten toiminnan ja hyökkäykset lukuisia naisia kohtaan. Hän ylisti naisia, jotka ovat uskaltaneet kertoa kokemuksistaan ja kutsui heitä sankareiksi. Streep kertoo toivovansa, että myös McGowan lukee hänen tekstinsä. 

McGowan on poistanut oman kirjoituksensa Twitter-tililtään.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat