Mertaranta paljastaa paheensa MTV3:n haastattelussa

Jääkiekon MM-kisoissa on jäljellä enää kaksi peliä: pronssiottelu ja loppuottelu. Antero Mertaranta selostaa Suomen ja Tshekin välisen pronssiottelun maksuttomalla AVA-kavalla.

– Odotan Suomelta hyvää peliä, mutta vastustaja Tshekki on todella hankala, hän sanoo.

Illan finaalissa kohtaavat Slovakia ja Suomen välierissä voittanut Venäjä, joka ei ole hävinnyt turnauksessa otteluakaan.

– Kaikki varmaan sanovat, että Venäjä on ylivoimainen suosikki, mutta minä en enää sano tämän (välierä)pelin jälkeen. Tällä ei ole välttämättä kauhean paljon tekemistä kauneusarvojen kanssa, vaan tässä pelataan maailmanmestaruudesta. Jos (Slovakian) joukkue saa (välierässä nähdyn) tahtotilan päälle ja maalivahti pelaa noin hyvin, on täysin mahdollista horjuttaa Venäjää.

Ennen otteluita Mertaranta käy läpi historiaa ja kertaa, mitä joukkueet ovat tähän mennessä turnauksessa tehneet. Ennen otteluita selostajalla on yksi rutiini, suoranainen pahe.

– Karamellia käyn aina ostamassa, mutta älä kerro sitä kellekään, Mertaranta nauraa.

– Syön ennen otteluita nimenomaan suklaata, valitettavasti.

Reilun kahden viikon kisaurakka vaatii kovaa kuntoa myös selostajalta. Mertaranta nukkuu kisojen aikana seitsemän kahdeksan tunnin yöunia.

– Myöhäpeleissä käyn itsekin sen verran kierroksilla, että nukahtaminen kestää aikansa.

Hän pitää fyysistä ja henkistä kuntoaan yllä lenkkeilemällä ja lueskelemalla ja huoltaa ääntään pari kertaa viikossa voice massagessa (äänihieronta).

– Ehdin tehdä paljon kaikenlaista. Täysipäinen en ole ollut koskaan, mutta että olisin täysiaikainen urheilutoimittaja! Sivistysnäkemykseeni kuuluu se, että paljon muutakin pitää ehtiä tekemään.

Kisakunto pysyy yllä kevyellä ravinnolla. Erityisesti Mertaranta pitää kalasta ja kanasta.

– En ole liharuokia syönyt moneen vuoteen. Hyvin kevyttä, kuten hedelmiä, syön monta kertaa päivässä.

Lue myös:

    Uusimmat