Baarikansa ei katsonut Tshekki-juhlia: ”Kyllä kotikisoista olisi pitänyt mitali ottaa”

Heti pronssiottelun tuloksen ratkettua helsinkinen urheilubaari alkoi tyhjentyä. Pettymyksen syy oli selvä - Suomi hävisi pronssiottelussa Tshekille lukemin 3-2.

Toimittajamme oli paikalla seuraamassa tunnelmia. Ne vaihtuivat lannistuneesta mielialasta raivoon ja kovaääniseen kannustukseen. Kolmas erä oli jo Suomen hallintaa, mutta se ei riittänyt.

Näin tunnelma kehittyi - pelosta raivokkaaseen taisteluun

Ensimmäistä maalia odotetaan pelon sekaisin tuntein. Ja kun sen lopulta Tshekki iski ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kuuluu yleisöstä kiljahdus ja sen jälkeen baariin laskeutuu syvä hiljaisuus.

Suomen tasoitusmaali ensimmäisen erän lopulla saa kuitenkin eloa lannistuneeseen katsomoon. Ilo jää kuitenkin lyhyeksi, sillä pian Tshekki on jälleen yhden maalin johdossa. Ja alle minuutti ensimmäisen erän loppua Tshekin johto on jo 3-1.

MTV3:n toimittajan Juha Kaijan mukaan yleisöstä kuuluu epäuskoista ulvontaa. "Ei ei ei!" Tshekin kolmannen maalin jälkeen katsomosta kuuluu kiroilua ja mutinaa.

Suomen maalia vaadittiin huutamalla

Ensimmäisellä erätauolla väki vaikuttaa jo hieman lannistuneelta. Osa kiroaa Suomen heikkoa viimeistelyä hyvissä maalipaikoissa.

– Tämä oli odotettavissa. Tshekki tulee ja jyrää, Fredi sanoo.

Toisessa erässä Suomelta vaaditaan maalia jo huutamalla. Myös erän lopun laitakahakka herättää raivoa - Tshekille vaaditaan kovaan ääneen rangaistusta, mutta sitä eivät tuomarit kuule.

Toisella erätauolla yleisö kuitenkin näkee Suomen pelissä myös positiivisia asioita.

– Ainakaan tilanne ei huonontunut. Ketjumuutokset näyttivät auttavan, yleisöstä kommentoidaan.

Kolmas erä - taisteluerä

Kolmanteen erään lähdetään 3-1 tilanteessa. Katsojat heräävät kannustamaan - onhan kyse viimeisistä hetkistä nousta tasoihin ja Tshekin ohi.

Erityisesti Vehasen hienot torjunnat erän alkupuolella saavat aikaan aplodit. Myös suomalaisten hienot maalipaikat saavat aikaan karjuntaa. Taisteluhenkeä on yhä sekä Leijonissa että katsomossa.

Tshekki-jäähy saa aikaan tähän saakka kovimmat huudot - tosin huuto vain yltyy, kun Jussi Jokinen pääsee ajamaan ylivoimalla Tshekin maalille. Suomen kavennus saa aikaan valtaisan kannustuksen ja ilmeet ovat taas toiveikkaampia. Tilanne on 3-2.

Kolmas erä on Suomen hallintaa. Tshekki joutuu rikkomaan ja Suomen "kaltoin kohtelulle" protestoidaan kovaäänisesti.

Ei auta. Tshekki vie pronssimitalit Suomen taistelusta huolimatta.

"Kyllä joukkue tekee parhaansa"

Ennen pronssiottelun alkua MTV3:n Uutisten haastattelemat ihmiset vielä odottivat Suomelta pronssimitaleita.

– Suomi voittaa 3-1. Ois se ollut hyvä, jos oltais sinne loppuotteluun päästy, mutta kyllä joukkue varmasti tekee parhaansa, että voittaa sen pronssin edes, uskoo Petra.

– Eiköhän se pääty 3-2 Suomelle, heräsin aamulla ja mulla oli nämä luvut päässä. On tämä onnistuminen (pronssiotteluun pääsy) ilman muuta. En ois uskonut, että näin pitkälle oltais päästy, tuolla oli kuitenkin aika kovia jengejä muillakin mailla, arvio Harri.

– Kyl mä luulen, että Suomi vie tänään 4-0. Kotikisat, kyllä se mitali pitää ottaa, Olli sanoo.

Kotikisoihin nähden pronssiottelua pidetään "ihan onnistuneena saavutuksena", mutta monelle se on kuitenkin pieni epäonnistuminen.

Kulta- ja hopeataistossa kohtaavat puolestaan Venäjä ja Slovakia kello 20.30.