Mersu-tehtaan johtajan "petturimainen" liike sai duunarit nousemaan barrikadeille – syytöksiä kilpailijalle antautumisesta

Mersu esitteli EQV-sähköauton 1:52
Mercedes-Benz on esitellyt tilavan EQV-sähköauton.

Saksalainen ammattiliitto on suorastaan pöyristynyt Mercedes-Benzin Berliinissä sijaitsevaa tehdasta johtaneen Rene Reifin väitetystä siirtymisestä kilpailijan palvelukseen.

Automotive Newsin ja uutistoimisto Reutersin mukaan vaikutusvaltainen saksalainen ammattiliitto IG Metall on suivaantunut Mercedes-Benzin Berliinin-tehtaan johtajan väitetystä siirtymisestä Teslan leipiin. Tehtaan ja sen työpaikkojen tulevaisuudesta huolestunut ammattiliitto organisoi torstaina protestin johtajan siirtymistä vastaan.

Erikoisen kahnauksen taustalla on Mersun emoyhtiö Daimlerin aiemmin tällä viikolla tekemä ilmoitus, jonka mukaan berliiniläistehtaan johtaja olisi jäämässä aikaistetulle eläkkeelle.

Tehtaan johtaja, Rene Reif, on vasta 57-vuotias, ja aloitteen varhaiseen eläköitymiseen kerrotaan tulleen Reifilta itseltään.

IG Metall ei usko puheita eläköitymisestä, vaan on varma siitä, että Reif on Berliinin laitamille nousevan Teslan Gigafactory 4 -tehtaan uusi johtaja. Samaa sanovat saksalaisen Handelsblatt-talouslehden sisäpiirilähteet.

"Pidämme petturuutena"

Liitto sanoo olevansa huolissaan Berliinin voimansiirtotehtaan tulevaisuudesta sekä Daimlerin sähköautopanostusten että koronaviruspandemian automyynnille tarjoamien moukariniskujen vuoksi.

Ammattiliiton Berliinin-jaoston keulamies Jan Otto pitääkin Reifin väitettyä temppua tässä tilanteessa selkäänpuukottamisena.

– Tulemme tekemään selväksi, että pidämme johtajan loikkausta petturuutena, hän puhisi Reutersin mukaan.

– Emme voi rakentaa tulevaisuuttamme tällaisten sieluttomien johtajien varaan. Emme ymmärrä, miten niinkin perinteikäs ja innovatiivinen autovalmistaja kuin Daimler haluaa antautua amerikkalaiselle kilpailijalleen, Otto jatkoi Berliner Morgenpostin mukaan.

Tesla ei ole toistaiseksi kertonut, kuka sen Berliinin liepeille rakentuvan Gigafactory 4 -tehtaan johdon on ottamassa. Reutersin lähteet paljastivat uutistoimistolle lokakuussa, että tehtaan rakennusvaiheesta vastannut johtaja oli jättänyt tehtävänsä.

Tehtaan on määrä aloittaa toimintansa heinäkuussa 2021. Siellä tullaan valmistamaan muun muassa Model Y -katumaasturia Euroopan-markkinoille.

Lue myös:

    Uusimmat