Mersu-pomo paljasti: Pieni epäonni pilasi Bottaksen kisan Abu Dhabissa

Mercedes-tallin tekninen johtaja James Allison kertoo Valtteri Bottaksen olleen epäonninen F1-kauden päätösosakilpailussa Abu Dhabissa.

Allison kertaa kisatapahtumia Mercedeksen julkaisemalla videolla. Allisonin mukaan radan muuttuneet olosuhteet vaikuttivat siihen, että 20 kierrosta ennen päätöstä Valtteri Bottas valahti toiselta sijalta viidenneksi, kun hänen renkaansa lukkiutuivat jarrutustilanteessa taistelussa Sebastian Vettelin kanssa. Allisonin mukaan jopa 11 metriä sekunnissa puhaltaneet tuulet vaikuttivat Bottaksen jarrujen lukkiutumiseen.

- Sadekuuron jälkeen olosuhteet muuttuivat äkillisesti. Kisan alussa oli kuumaa ja tuuletonta. Sateen jälkeen lämpötila laski ja tuuli voimistui. Puuskissa tuuli oli pahimmillaan 40 kilometriä tunnissa, kun Valtterin renkaat lukkiutuivat. Hän sattui väärälle puolelle tuollaiseen puuskaan, Allison kuvaili.


- Autot ovat erittäin aerodynaamisia laitteita, ja ne ovat herkkiä tuulille. Valtteri oli epäonninen laittaessaan jarrut koetukselle samaan aikaan, kun tuulenpuuska osui autoon. Ja kun pyörä on kertaalleen lukkiutunut, lukkiutuu rengas hyvin helposti samaan kohtaan uudelleen, Allison jatkoi.

Allisonin mukaan Bottas oli kisassa liikkeellä puolustustaktiikalla, kun taas riskitaktiikalla ajanut Lewis Hamilton tuli varikolle jo hetki kisan alkukierroksien turva-autotilanteessa. Allisonin mukaan Bottas oli ennen epäonnista hetkeään ajanut vahvan kisaviikonlopun.

- Lukkiutuminen esti Valtteria ajamasta sitä sijaa, minkä hän olisi ansainnut, Allison summasi.

Lue myös:

    Uusimmat