Mersu-pomo: Kuluttajat suhtautuvat dieselautoihin poliitikkoja hyväksyvämmin – olemmeko haukkuneet väärää puuta?

Sisun uusi hybridi on maailman tehokkain kuorma-auto 1:06

Oli se sitten yllättävää tai ei, on myös Mercedes-Benz liittynyt niiden valmistajien joukkoon, jotka ilmoittavat näkevänsä dieselautoilla vielä kirkkaan tulevaisuuden.

VIDEO: Sisun uusi hybridi on maailman tehokkain kuorma-auto

Volkswagenin vuonna 2015 paljastunut laajamittainen päästöhuijaus muutti automaailmaa monin tavoin. Skandaalin jälkeen niin Volkswagenin kuin muidenkin autovalmistajien panostukset muun muassa sähköautoihin ovat kiihtyneet valtavalla tahdilla, ja dieselautot on monin paikoin julistettu jo kuolleiksi.

Vaikka Volkswagenilla oli pitkään kaulaansa myöten liemessä dieselautojensa kanssa, ilmoitti se taannoin uskovansa niiden tulevaisuuteen. Samaan kuoroon on liittynyt nyt myös Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler, jonka pääjohtajan Dieter Zetschen mukaan kuluttajien luottamus dieseleitä kohtaan on edelleen korkealla tasolla.

– Yli puolet myynnistämme tulee dieselautoista. Asiakkaat suhtautuvat niihin myönteisemmin kuin mitä poliittinen keskustelu on antanut ymmärtää, Zetsche kertoi Autocarille.

CO2 pahempi kuin NOx?

Zetsche on sitä mieltä, että dieselautojen päästöistä keskusteltaessa kiinnitetään liikaa huomiota niiden typenoksidipäästöihin. Hän pitää hiilidioksidipäästöjä suurempana ongelmana. Dieselautoissa hiilidioksidia vapautuu vähemmän kuin bensa-autoissa, mutta typenoksideja puolestaan enemmän.

Hän myös korosti, miten tärkeitä dieselautot ovat autovalmistajille. Niiden ansiosta valmistajat pystyvät pitämään mallistonsa keskimääräiset CO2-päästöt riittävän alhaisina välttyäkseen Euroopan unionin sanktioilta.

Lue myös:

    Uusimmat