Merikarvian kunnanjohto kehottaa asukkaitaan petipuuhiin: "Tyyli on vapaa: raivoisasti, hellästi, aistillisesti – jopa porukalla"

"Peitot heiluvat Merikarvialla aprillipäivänä – osallistu sinäkin ja kutsu kaveritkin mukaan." Näin Satakunnan maakunnassa sijaitseva Merikarvian kunta kosiskelee asukkaitaan lisääntymispuuhiin.

Facebookissa mainostettevan "Peitot heiluvat aprillipäivänä" -tapahtuman isä on Merikarvian sivistysjohtaja Jari Kosma.

– Idea lähti tosiasiallisesta tarpeesta: toivomme kuntaamme lisää lapsia ja asukkaita.

– Ja nyt, kun kunta ensi vuonna täyttää 150 vuotta, olemme miettineet, millä erityisellä tavalla huomioitaisiin ensi vuonna syntyviä lapsia, Kosma perustelee erikoista tapahtumailmoitusta. 


Kukin omalla tavallaan – jopa ronskisti

"Me Merikarvian kunnassa haluamme haastaa teidät kaikki heiluttamaan peittoja Merikarvialla etenkin aprillipäivänä 1.4.2017. Tuolloin todellakin on tasan yhdeksän kuukautta vuodenvaihteeseen, jolloin Merikarvian kunta täyttää 150 vuotta.

Toki harjoittelun voi aloittaa jo aiemmin. Vanha totuushan on, että harjoittelu tekee mestarin ja toistojen määrä nostaa menestymisen mahdollisuutta.

Tapahtumaan voit osallistua kotonasi, naapurissa, mökillä (joita meillä löytyy muuten 1 700 kpl) tai vaikkapa ulkosalla (jos luontosi kestää moisen). Tyyli on vapaa – raivoisasti, hellästi, aistillisesti, ronskisti, iloiten, pikaisesti, kiireettömästi tai jopa porukalla – kukin makunsa mukaisesti, kunhan ketään ei pakoteta väkisin."

Kuten yllä olevista riveistä näkyy, on Facebook-ilmoituksen tyyli varsin ronski. Peittoa siinä kuitenkin kehotetaan heiluttamaan, kukin omalla tavallaan.

– Tyyli on vapaa: raivoisasti, hellästi, aistillisesti, roskisti, iloiten, pikaisesti, kiireettömästi – tai jopa porukalla. Kukin millä tavalla haluaa, Kosma kertaa. 

Kosma huomauttaa, että peittoa voi heiluttaa petipuuhien lisäksi vaikka siivoamalla. Päivityksestä ohjataankin linkillä myös Marttojen siivousoppia antaville sivuille.

Aprillista 9 kuukautta ensi vuoteen

Facebookissa peiton heilutukseen kehotetaan erityisesti aprillipäivänä. Mutta miksi juuri silloin?

Taustalla on Satakunnan kansan toimittajan leikkimielinen laskelma, jonka mukaan juuri aprillipäivänä alkunsa saaneilla olisi hyvät mahdollisuudet syntyä heti vuodenvaihteen jälkeen.

– Siitä on sopivasti yhdeksän kuukautta vuodenvaihteeseen. Idea lähti osittain todellakin tammikuisesta Satakunnan Kansan jutusta, johon me tartuttiin. Ja tämä oli se homman nimi. Kyseessä on hyvän mielen tapahtuma.

Sivistysjohtajan mukaan kehotukseen on kunnassa suhtauduttu huumorilla, eikä närkästyneitä kommentteja ole ainakaan hänen korviinsa kantautunut.

– Kaikki aikuiset ihmiset ymmärtävät, että tässä on mukana sellainen iloinen huumori, joka kuuluu aikuisten elämään.

Merikarvialle kelpaavat myös muuttajat

Kosma käyttää samalla tilaisuutta hyväkseen markkinoidakseen kuntansa lapsiystävällisyyttä.

– Meillä on alakoulu, yläkoulu ja lukio. Monessa meidän kokoisessa kunnassa ei enää ole omaa lukiota. Meillä on. Ja meillä on myös kulttuuritarjontaa.

Kunta sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Porista, mikä onkin asukkaiden pääasiallinen työssäkäyntialue.

Asukkaita Merikarvialla on noin 3 100, ja loma-asuntoja 1 700. Elämä onkin vilkkaampaa kesä-aikaan, sivistysjohtaja myöntää.

– Olemme myös matkailupaikkakunta, etenkin kalastusmatkailu on keskeinen ja on myöskin maatilamatkailua.

Luonnollisen lisääntymisen lisäksi myös muuttoliike kelpaisi. Ja houkuttimia sivistysjohtaja kyllä keksii.

– Voin sanoa esimerkkinä, että tällä hetkellä kunnallakin on omistuksessa merinäköalalla olevia tontteja, joita on tarjolla todella edulliseen hintaan. Ihan ei kyllä omaa rantaa ole. Ja palvelut pelaavat, uusia asukkaita toivoja sivistysjohtaja mainostaa.

Tempauksesta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja