Mercedes saa aloittaa autonomisen ajamisen testaamisen sarjatuotantoautolla

Mercedes-Benz on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on saanut Yhdysvalloissa Nevadan osavaltiolta luvan testata autonomista ajamista normaalilla tuotantoautolla. Luvat on myönnetty CES-messuillakin esillä oleville kolmelle Mercedeksen uudelle E-sarjalaiselle.

Monet valmistajat testaavat autonomista ajamista Nevadassa, jonka lainsäädäntö on sallinut sen vuodesta 2011 lähtien. Testaamiseen käytettävien autojen tulee täyttää tietyt edellytykset ja toistaiseksi testiautoja on pitänyt varustaa tuotantoautoista poikkeavalla tekniikalla etenkin kameroiden ja sensoreiden osalta.

Mercedeksen uusi E-sarjalainen on ensimmäinen sarjatuotantoauto, joka saa testausluvan ilman muutostöitä. Auto on varustettu monipuolisesti aktiivisilla turvallisuusjärjestelmillä, jotka mahdollistavat myös autonomisen ajamisen. Ainoastaan auton Drive Pilot -järjestelmään, täytyy tehdä muutamia ohjelmistopäivityksiä autonomisen ajamisen mahdollistamiseksi. Luvan saaminen käytännössä sarjatuotantoautolle osoittaa autonomiseen ajamiseen tarvittavan tekniikan käytännössä jo löytyvän tämän päivän autoista.

Autonominen testaaminen on sallittua kaikilla osavaltioiden välisillä ja Nevadan osavaltion moottoriteillä. Kuljettaja vastaa edelleen valtaväylille liittymisestä, poistumisesta ja risteyksissä kääntymisestä. Daimlerilla on ollut toukokuusta 2015 lähtien kaksi autonomista tekniikkaa testaavaa kuorma-autoa liikenteessä Nevadassa.

Lue myös:

    Uusimmat