Mercedes-pomo väittää: jopa Red Bull tietää, että Max Verstappen on syypää

3:18
Video: Lewis Hamilton palaa varikolta radalle, osuu yhteen Max Verstappenin kanssa

Mercedeksen pääinsinööri Andrew Shovlin uskoo, että jopa Red Bull tietää todellisen syypään Italian GP:n kohukolariin. Shovlinin mukaan Red Bullin lausunnot tukevat sitä, että talli ei voi kiertää totuutta: Max Verstappen mokasi tilanteessa, jossa hän törmäsi Lewis Hamiltoniin.

Italian kisan dramaattisin hetki nähtiin kierroksella 26, kun Hamilton oli palaamassa varikolta takaisin radalle. Samaan aikaan McLarenin Lando Norris ja Red Bullin Max Verstappen lähestyivät Monzan radan ensimmäistä mutkaa. Verstappen ja Hamilton menivät lopulta rintarinnan shikaaniin, mikä johti kolariin. Verstappenin auto kiipesi Hamiltonin auton päälle ja molempien kisa päättyi hietikolle.

Kilpailun tuomaristo näki, että Verstappen oli syypää kolariin. Verstappenille määritettiin kolmen lähtöruudun rangaistus kahden viikon päästä ajettavaan Venäjän GP:hen.

Mercedeksen ratapuolen pääinsinöörin Andrew Shovlinin mukaan Red Bullin reaktiot paljastivat sen, ettei energiajuomayhtiön talli pysty peittelemään totuutta. Red Bull tietää, että Verstappen mokasi tilanteessa.

– Näimme tietenkin niin, että Lewis ei tehnyt mitään väärin ja Max oli syypää. Mutta jos katsoo jopa Helmut Markon (Red Bullin neuvonantaja) ja Christian Hornerin (Red Bullin tallipäällikkö) kommentteja – he eivät edes yrittäneet syyttää Lewisiä. Tuntuu siltä, että he ikään kuin tiesivät, että Max oli väärässä. Koska he yrittävät aina laittaa syyt Lewisin niskaan, jos he saavat pienenkin mahdollisuuden, Shovlin mietti The Racen haastattelussa.

Shovlinin mukaan Verstappen tiesi, että mikäli Hamilton pääsee hänen ohitseen, olisi britti karannut maisemaan. Tämän jälkeen Hamilton olisi taistellut kisan voitosta McLarenin Daniel Ricciardoa vastaan.

– Sen tietää, millaiseen moodin Lewis pääsee, kun hän näkee voiton olevan tarjottimella. Sitä varten hän tarvitsi kuitenkin ohituksen Verstappenista.

Shovlinin mukaan Verstappenin saama lähtöruuturangaistus oli heppoinen.

– Varsinkin kun huomioi sen, että hän ajaa hyvin kilpailukykyistä autoa, jolla voi ohittaa, Shovlin miettii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja