Mercedes-Benz julkisti uuden CLS Shooting Brake -coupéfarkun

Mercedes-Benz on julkistanut viralliset kuvat uudesta, syyskuussa Pariisin autonäyttelyssä esiteltävästä CLS-farkustaan. 5-metrinen farkkucoupé on vuonna 2004 ensimmäisen kerran esitellyn 4-ovisen CLS Coupén sisarmalli.

Nimi Shooting Brake/Break juontaa juurensa kärryistä, joita käytettiin villien ja vikurien hevosten kesyttämiseen erilaisiin työtehtäviin. Tähän työhön erityisesti varattuja kärryjä kutsuttiin nimellä Shooting Brake tai Shooting Break. Autoiluun Shooting Brake -nimi levisi 1960-luvulla Englannista. Tällöin termillä tarkoitettiin eksklusiivisia kaksiovisia urheilumalleja, jotka yhdistivät coupén tyylikkyyden hyvään kuljetuskykyyn ja tavaratilaan.

Mercedes-Benz CLS Shooting Braken pituus on 4 956 milliä, eli CLS-sarjan toinen korimalli on vain 16 milliä Coupéa pidempi. Nallit ovat yhtä leveitä (1 881 mm), mutta 1 413 milliä korkea uutuus on aavistuksen eli kolme milliä Coupéa matalampi.

Varsin voimakkaasti laskevasta kattolinjasta huolimatta coupéfarkun tavaratila on hämmästyttävän suuri: perusmuodossa 590 litraa ja suurimmillaan 1 550 litraa.

CLS Shooting Brakessa on pitkä konepelti ja kapeat, kehyksettömät sivuikkunat. Automaattisesti avautuva ja sulkeutuva tavaratilan luukku on vakiovaruste. Takana on kolme erillisistuinta, jotka on varustettu sähkötoimisilla pääntuilla.

Kokoalumiiniset ovet ovat noin 24 kiloa kevyemmät kuin vastaavat teräsovet. Ovien lisäksi takaluukku, konepelti, etuhelmat sekä huomattava osa jousituksen ja moottorin komponenteista on valmistettu alumiinista. CLS Shooting Braken ilmanvastusta kuvaava Cd-arvo on vain 0.29.

Sekä sisäväri- että somistevaihtoehtoja on tarjolla viisi ja nahkaverhoiluvaihtoehtoja kolme. Matkustamoon voi valita esimerkiksi AMG-tyyliset mustat hiilikuitu- ja pianolakkapintaiset somisteet tai posliinisävyisen sisustuksen.

CLS Shooting Braken dieselmoottorivaihtoehdot ovat CLS 250 CDI ja CLS 350 CDI, bensiinimoottorit puolestaan CLS 350 ja CLS 500. Tarjolla on myös kaksi nelivetoista vaihtoehtoa: CLS 350 CDI 4Matic BlueEfficiency sekä CLS 500 4Matic BlueEfficiency. Kaikissa malleissa on 7G-Tronic Plus -automaattivaihteisto.

Suomeen CLS Shooting Brake tulee loppuvuodesta.

Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja