"Menetyksen jälkeen on vielä iloa" – lapsensa menettänyt perhe aikoo adoptoida kaksoset kuolevalta äidiltä

9:02

Amerikkalaispariskunta menetti pienen poikansa vuosi sitten. Nyt he ovat päättäneet adoptoida kaksoset odottavalta äidiltä, joka sairastaa parantumatonta sairautta ja jolla ei ole enää paljoa elinaikaa jäljellä. Tapauksesta uutisoivat Today ja Fox17.

Miten lapsen vakava sairastuminen vaikuttaa äitiyteen? Katso yllä oleva video!

Tennesseessä asuvilla Reeve ja Andrew Kraszewskilla on kaksi pientä tyttöä, 5-vuotias Aurdrey ja 3-vuotias Raelynn, jonka perhe on aikaisemmin adoptoinut. Pariskunta on saanut myös pojan, joka kuitenkin menehtyi viime vuoden keväällä.

Wyatt syntyi 2016 vuoden alkupuolella, ja hänellä todettiin synnynnäinen sydänvika, jota ei voitu parantaa. Vain 1,5 vuoden ikäisenä pieni poika sai viruksen, joka levisi hänen sydämeensä ja vei lopulta hänen henkensä.

Ensin perhe ei pystynyt keskittymään muuhun kuin suremiseen. Nyt vuotta myöhemmin on kuitenkin aika mennä eteenpäin: perhe aikoo adoptoida uudestaan.

– On vaikea olla ajattelematta sitä [poikamme kuolemaa], kun kaikki siitä pisteestä eteenpäin on tapahtunut, koska menetimme poikamme. Sen takia kaikesta on tavallaan hiukan vaikea nauttia, sanoo Andrew Fox17-uutissivustolle.

Odottavalla äidillä pienet mahdollisuudet selvitä

Aiemmin tänä vuonna perhe oli kuullut yhteisen ystävän kautta äidistä, joka etsi perhettä adoptoimaan tämän kaksoset. Äiti sairastaa kystistä fibroosia, harvinaista monielinsairautta ja hän tarvitsisi elinsiirron. Tämä kuitenkin vaatisi, että äiti tekisi abortin.

Synnytyksestä äidillä olisi vain noin 30 prosentin mahdollisuus selvitä.

Odottava äiti päätti kuitenkin uhrata oman elämänsä, jotta hänen vauvoillaan olisi mahdollisuus.

– Minusta se on uskomatonta. Sen tietäminen, että hän antaisi elämänsä lapsilleen, saa minut olemaan parempi äiti lapsilleni ja pitämään huolta näistä kaksosista, Reeve sanoo.

Lasten on tarkoitus syntyä lokakuussa. Vastikään Reeve ja Andrew saivat kuulla, että toinen heistä on tyttö ja toinen poika. Toisella lapsista saattaa olla myös kystinen fibroosi, mutta siitä saadaan varmuus vasta lähempänä synnytystä.

– Menetyksen jälkeen on vielä iloa. Haluan, että muut ihmiset tietävät, että jos heidän lapsensa menehtyy, elämä kyllä paranee vielä, Reeve sanoo.

Lähteet: TodayFox17

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja