Menetetty luottamus on parisuhteen kompastuskivi

Helmi kysyi viime viikolla lukijoiltaan, miten heidän kumppaninsa olivat mokailleet suhteessa. Mikä moka oli lukijoista kohtalokkain?

Helmi kysyi lukijoiltaan, miten heidän kumppaninsa olivat mokanneet: pettämällä luottamuksen, nolaamalla parisuhteen toisen osapuolen, ostamalla kamalan lahjan, vai jollakin aivan muulla tavoin. Yli puolet (55 %) vastasi kohtalokkaimman virheen olevan luottamuksen pettäminen.

Menetetty luottamus

55 prosenttia vastaajista kertoi puolison mokanneen pettämällä luottamuksen. Perusteluissa useiten esiintynyt syy oli pettäminen. Puolison käymistä vieraissa pidettiin suurimpana mahdollisena mokana. Osa kumppaneista oli pettänyt vastaajan luottamuksen myös esimerkiksi valehtelemalla.

Näin lukijat kertoivat:

– Kuukausi toisensa jälkeen ostellaan ja tilaillaan tavaroita, velkoja on sinne ja tänne. Taloudellinen ahdinko nimiini. Nyt maksan ne yksin pois ja rahaa jää silti! Nautin vakaudesta!

– Luottamukseni ex-mieheeni meni täysin, kun piti peliä itseään 15 vuotta nuoremman työkaverinsa kanssa. Eron hain ja sain, enkä ole päivääkään katunut sitä. Nyt saan elää täysillä.

– Ex-mieheni petti minua useamman kerran, vaikka ei myöntänytkään suoraan. Tiesin syvällä sisälläni, ettei kaikki ollut ok. Eron jälkeen hän tunnusti, että oli pettänyt. Valehtelu ja pettäminen ei kuulu parisuhteeseen!

– Löysin lompakosta Viagraa! Tätä ei kuitenkaan käytetty kotona, irtosuhteita oli ties kuinka paljon. Avioero oli edessä.

– Mieheni tapailee vanhaa tuttavaansa. Näin kerran heidän läheisissä väleissä liikennevaloissa. Että näin meillä, ja kulissi pelaa.

– Sain kuulla, että hän on kerskaillut kavereilleen muodoistani. Hän oli käynyt tonkimassa alusvaatelaatikoillani ja kirjoittanut ylös kuppikokoni. Sitten hän oli marssinut poikieniltaan ja kerskunut kovaan ääneen "millaiset melonit" hänen naisellaan onkaan. Nyt en ole enää hänen kavereilleen "Maija", vaan DD-75.

Myös näin oli mokailtu...

– Hän ei ostanut huomenlahjaa, eikä muistanut hääpäivänäkään. Edes kun tuli 20 vuotta täyteen.

– Muutaman kerran olisin voinut vajota maan alle hänen moukkamaisuutensa takia. Hän on kateellinen itseään fiksummille ja koulutetuimmille.

– Hän valitti vanhemmilleen, etten ajattele seuraavaa päivää talousasioissa, enkä muka osaa hoitaa raha-asioita! Tuntui todella pahalta.

– Mieheni sisko pyysi miestäni poikansa kummiksi. No, eipä siinä mitään, mutta minun mielestäni mieheni olisi voinut kysyä minulta asiasta. Hän tietää, että itse olen sitä mieltä, että aviopari pyydetään yhdessä lapsen kummiksi, eikä vain toista. Minä en edes tullut ajatelleeksi silloin, kun meidän poikaa kastettiin, että olisin voinut jättää mieheni siskon silloisen poikaystävän – tosin nykyisen miehen – kummiuden ulkopuolelle.

– Uhkasi ottaa eron, kun nuorimmainen lapsi on vanhempi.

– Olimme ravintolassa juhlimassa ja mieheni lähti alakerrassa olevaan vessaan. Reissu kesti melko kauan ja kun hän vihdoin ilmaantui, päällä oli kalsarit ja sukat. Hän oli nukahtanut ja puoliunessa riisuutunut, koska luuli olevansa kotona.

– Hän riehui humalassa. Myöhemmin katui ja aneli anteeksi, mutten voinut unohtaa.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja