Mainos

Menestys ei tullut Kari Tapiolle helpolla

Kari Tapani Jalkanen, 22.11.1945, Suonenjoki - 7.12.2010, Espoo

Kari Tapio, taiteilijanimi Tapio on Kari Jalkasen keksimä muunnelma hänen toisesta nimestään Tapanista

Kari Jalkanen on lähtöisin Suonenjoelta, jossa Karin pääsi ensimmäisenä tutustumaan musiikin saloihin. Enismmäiset esiintymiset tapahtuivat ER Quartet- nimisen yhtyeen kanssa.

Kari Jalkanen kävi Toivo Kärjen koelaulussa armeijan suoritettuaan. Kärki totesi laulajassa olevan ainesta ja ilmoitti olevansa valmis yhteistyöhön, jos tangojen esittäminen kiinnostaisi Jalkasta. Kari Jalkanen ei kuitenkaan ollut kiinnostunut tangoista, vaan olisi halunnut levyttää popmusiikkia.

Jalkanen keikkaili nuorena Jami & Jamiset -yhtyeen kanssa. Discophon -levy-yhtiön johtaja Mosse Vikstedt olisi hyväksynyt yhtyeen levyttämäänkin, mikäli sillä olisi ollut kasassa omaa ohjelmistoa, mutta Jami & Jamiset ehti hajota ennen kuin levytysohjelmistoa ehti kertyä, joten levytyssopimus jäi saamatta.

Kari Jalkanen oli mukana myös Erkki Liikasen Aikapommi-yhtyeessä vuosina 1973–74. Yhtye esitti tanssimusiikkia kantrityyliin. Aikapommi-yhtyeessä Jalkanen pääsi kokeilemaan myös moniäänistä stemmalaulua. Yhtyeen levytyksissä hän lauloi myös monia soolo-osuuksia.

Kari Tapio oli seitsemänkymmentäluvun alussa mukana Dannyn D-tuotannon kesäkiertueella "Snake, Rattle and Roll". Tässä yhteydessä Kari Jalkasen taiteilijanimi vaihtui muotoon Kari Tapio, sillä Danny ja Mosse Vikstedt halusivat Jalkasen ottavan käyttöön iskevämmän taiteilijanimen. Tapio oli Karin itse kehittelemä muunnos hänen toisesta nimestään Tapanista.

Kari Tapion ensimmäinen menestyslevy oli Laula kanssain (Sing my love song) vuodelta 1976. Sitä oli edeltänyt useita levyjä jotka olivat jääneet vaille suurempaa huomiota.

Kari Tapion ensimmäinen kultalevy tuli kahdeksankymmentäluvun alkupuolella Olen suomalainen -kappaleen nimikkolevystä. Laulun suomalaiset sanat ovat Raul Reimanin tekemät – suomalaiskansallisesta sanoituksesta huolimatta laulu on alkuperältään käännöskappale. Kari Tapion versio on levytetty vuonna 1983. Kappaleen suomenkielinen versio on muovautunut Kari Tapion tunnuslauluksi ja useimmat hänen keikkansa päättyvät juuri tuohon esitykseen.

(MTV3 - Wikipedia)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.