Meklari tunaroi kaikkien aikojen Porsche-huutokaupan – yleisö nauroi ja buuasi: "Uskottavuus koki valtavan kolauksen"

Vuonna 1939 rakennetun Porsche Type 64:n viikonloppuna järjestetty huutokauppa ei ihan heti unohdu.

Aiemmin tänä kesänä kävi ilmi, että kaikkien aikojen ensimmäinen Porschen logolla varustettu auto saapuisi huutokaupattavaksi. Kyseinen Type 64 on ainoa jäljellä oleva yksilö, jolla itse Ferdinand Porsche on ajanut.

Yhden automaailman suurimmista aarteista uskottiin kiinnostavan varakkaita ostajia siinä määrin, että myyntihinta saattaisi kohota kymmeniin miljooniin euroihin.

Automediat ympäri maailman uutisoivat harvinaistakin harvinaisemmasta ajoneuvosta. Viime lauantaina oli viimein varsinaisen huutokauppatilaisuuden aika.

RM Sotheby'sin huutokauppa Kalifornian Montereyssa keräsi sankoin joukoin varakkaita autokeräilijöitä. Tilaisuudessa oli vasaran alla myös muita autoharvinaisuuksia, kuten ennätyshinnalla myyty McLaren F1, mutta Type 64 oli ehdottomasti huutokaupan vetonaula.

2:29
VIDEO: Tästä autosta maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria.

Tai niin kaikki kuvittelivat.

Kun meklari avasi huutokaupan, repesi toinen puoli salia nauruun, toinen hurraa-huutoihin. Meklari oli nimittäin ilmoittanut auton lähtöhinnaksi 30 miljoonaa dollaria, ja tämä kerrottiin myös salin ruuduilla.

Pian korkeimmaksi tarjoukseksi ilmoitettiin kuin tyhjästä 70 miljoonaa dollaria, mikä olisi ollut enemmän kuin mitä yhdestäkään autosta on ikinä maksettu.

Epäusko valtasi yleisön nopeasti. Meklari pahoitteli nopeasti virhettään, ja kertoi tarkoittaneensa 17 miljoonaa dollaria. Tieto korjattiin myös salin näytöille.

Tässä vaiheessa osa yleisöstä kuitenkin marssi ulos. Saliin jääneet buuasivat. 17 miljoonaa dollaria korkeampia tarjouksia ei kuulunut, mutta koska se ei riittänyt ylittämään hintavarausta, ei auto vaihtanut omistajaa.

Paikalla oli kolme huutokauppakamarin edustajaa, jotka joutuivat välittömästi toimittajien hampaisiin. Kaksi kieltäytyi sanomasta sanaakaan, kolmas luikki karkuun.

– He viilsivät oman kurkkunsa auki, kommentoi nimetön autokeräilijä huutokauppakamarin toimintaa.

– Heidän uskottavuutensa koki valtavan kolauksen, totesi toinen.

RM Sotheby's pahoitteli sekoiluaan pian tilaisuuden jälkeen julkaistussa tiedotteessa.

Auto on edelleen myytävänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja