Meillä on 2 vuotta vanha hirsinen omakotitalo, se on maalattu Satin-maalilla, väri vähän oranssin sävyinen, kuinka pian talo tulisi maalata uudelleen, ja mitä maalia suosittelet, pinta pitäisi jäädä mielellään puunväriseksi! Onko se enää mahdollista, kun pinta on nyt sellainen oranssin sävyinen?

Millään maalilla et saa taloasi näyttämään "käsittelemättömältä", jos se on jo maalattu oranssin väriseksi. Ainoa keino saada se puunväriseksi on hioa vanha maali pois hirren pinnasta -- äärettömän kova työ!! en tunne Satin-nimistä maalia nimeltä, etkä kerro minkä tyyppisestä maalista on kyse. Onko se alkydi-pohjainen Ns. öljymaali, vai akrylaatti- ns lateksimaali.

Hirsipintaa ei saa käsitellä sellaisella tuotteella, joka jättää pintaan kalvomaisen, vesihöyryä läpäisemättömän pinnan. Hirsi halkeilee kuitenkin ja halkeamasta pääsee puun sisään kosteutta. Pois tullessaan kosteus "korkkaa" tiiviin maalin pinnasta irti. Jos aiot hioa talosi puunväriseksi on se käsiteltävä värittömällä puunsuojalla joka vuosi, eikä pinta pysy kuitenkaan "puunvärisenä" vaan se tulee pikkuhiljaa kelottumaan.

Väritön puunsuoja ei suojaa pintaa auringon ultraviolettisäteiltä. Sen takia olisi aina hyvä käyttää pinnassa kalvoa muodostamatonta, joko kuultavaa, tai peittävää puunsuojaa. Rautakaupasta saat ilmaisksi esim. Tikkurilan hirsitalon pintakäsittely ohjeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja