Meikkitaiteilijan vinkit yksissä kansissa

Kauneuden asiantuntija Mariela Sarkima rohkaisee suomalaisia naisia panostamaan ulkonäköönsä neuvoen heille ammattilaisen mainiot meikkivinkit.

Meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkimaa itkettää ja naurattaa – onneksi hyvä ystävätär Anni Hautala ennättää hätiin, pyyhkii kyyneleet ja ennen kaikkea tuputtelee paperilla silmien alta sotkeentuneen meikin.

32-vuotiaan Sarkiman yksi suurimmista haaveista on saatu vihdoin kovien kansien väliin. Kauneuden asiantuntijan kirjoittama sekä ideoima meikkikäsikirja Make Up Bible kannustaa ja neuvoo suomalaisia naisia tarttumaan puuterihuiskuihin ja ripsiväriin uusin, jopa ensiottein.

– Kirjoitin kirjan siksi, koska minulla oli missio: rohkaiseminen. Aina joku tulee kysymään neuvoja miten valokynää oikeasti käytetään. Halusin kirjoittaa parhaat keinot yksiin kansiin, Sarkima kuvailee ja kertoo meikkikäsikirjansa olevan ikään kuin 2010-luvun jokanaisen niksikirja.

– Enää ei Suomessa ihailla suuna päänä saunanraikkautta. Äitini on 62-vuotias, ja hän koki vasta nyt meikkiherätyksen! tähtimekossaan hohkava nainen nauraa.

Käytännönvinkkejä käytännönnaisille

Mariela Sarkima on koonnut yhteen niin käteviä, että yllättäviäkin meikkivinkkejä suomalaisille naisille, jotka ovat meikkaamisen kanssa käytännöllisiä, joskin ujoja. Jokanaisen meikkiraamattu ohjeistaa ja havainnollistaa askel askeleelta meikin tekemisen perusteet ja rohkaisee käyttämään värejä. Malleina kirjan sivuilla nähdään meikkaajan luottokasvoja sekä tavallisia, eri-ikäisiä, upeita suomalaisia naisia.

Mitä suomalaiset haluavat meikkiopukselta?

– Me suomalaiset naiset olemme käytännöllisiä, ja haluamme vinkit viiden minuutin meikkiin. Suomalaiset naiset eivät makaa päivät pitkät aurinkotuoleissa, vaan heillä on huolehdittavanaan miehet, lapset ja muut velvollisuudet, Sarkima kuvailee.

– Kirjassa on myös yllättäviä vinkkejä, kuten esimerkiksi hädän tullen huulipunaa voi käyttää poskipunana. Tuputa meikkisienellä poskille väriä omasta huulipunastasi, Sarkima kertoo viekkaana.

Kirjan yksi malleista, ysärimeikeihin mieltynyt Anne Kukkohovi paljastaa, että hänen ystävällään Marielalla on taipumusta perfektionismiin: yhdeksänkymmentäluvun nimeen itsekin vannova Sarkima kertoo taipumuksensa täydellisyyden tavoitteluun näkyvän pienissä yksityiskohdissa. Opuksen sanat ja viivat ovatkin loppuun asti viilattuja – aivan kuten meikitkin.

Teit heistä kauniin

Mariela Sarkima on uurtanut uraa kauneuden saralla niin kuvauksissa, näytöksissä, kauneustapahtumissa, tavarataloissa, tv-kasvona sekä kauneusblogistina. Meikkitaiteilija on saanut punata kotimaisten artistien, julkisuuden henkilöiden sekä tavallisten suomalaisten naisten poskia ammattilaisen ottein jo yli kymmenen vuotta.

Luonnollista onnenpunaa itse hehkuva Sarkima on menossa naimisiin uuden vuoden aattona Make Up Bible'n turkoosin ulkoasun takana seisovan ad-graafikko Oskari Heinosen kanssa. Hääpuvusta on meikkaajan mukaan tulossa satumainen, ja sen alaosan suunnittelee Muodin huipulle -sarjassakin nähty suunnittelija Katri Niskanen. Mutta kuka meikkaa vaativan meikkitaiteilijan itse?

– Sanopa muuta! Olen ajatellut hankkivani ammattimeikkaajan tähän hommaan, mutta paljastan salaisuuden: testasin omilla kasvoillani Leenan tyylitiimi -ohjelman kuvauksissa uusia luomivärejä, jotta voin sitten telkkarista katsoa sopisivatko ne häämeikkiini! Mutta on totta, että elämäni tärkeimpänä päivänä olisi hienoa, jos joku huolehtisi puolestaan minusta, Sarkima kertoo.

– Omassa työssäni onkin parasta kuulla sanat "voi kun teit minusta kauniin".

Teksti: Katri Koskinen

Kuvat: Jenni Reikko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja