Mainos

Meikkitaiteilija Mailis Penttilä vinkkaa: Päivitä päivämeikistä juhlameikki – 5 helppoa kohtaa

6:12

Päivämeikin voi muuttaa iltameikiksi pienellä vaivalla. Katso ohje myös videolta!

Saitko kesken työpäivän kutsun juhliin, illanistujaisiin tai terassille? Päivämeikin voi muuttaa iltameikiksi pikkukikoilla – turha siis aloittaa meikkaamista alusta, neuvoo meikkitaiteilija, Miss Helsinki -finalisti ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Mailis Penttilä.

Penttilä loihti räväkän juhlameikin MTV:n toimittajalle. Meikki tehtiin suoraan ruskeansävyisen päivämeikin päälle, ja siinä käytettiin lilan sävyjä.

Päivämeikin teko-ohje:

6:27

Iltameikin video-ohjeen löydät myös ylhäältä!

1. Päivitä luomivärit

Meikin päivittäminen aloitetaan silmistä.

– Alueelle, jolla on ruskeaa luomiväriä, laitetaan päälle lilan sävyä. Yksinkertaisilla jutuilla meikin saa eri näköiseksi. Tämä on helppo tehdä, koska pohja on hahmoteltu. Kaikki työ on tehty, ja jos luomi on hyvin pohjustettu, se näyttää samalta työpäivän jälkeenkin, Penttilä kuvaa.

Juhlameikkiä varten silmiä tummennetaan. Värejä voi valita vapaasti; vaikka usein kuulee puhuttavan siitä, miten tietyt värit sopivat vain tietyille ihmisille, Penttilä ei usko tähän. Varsinkin kesämeikki saa olla värien leikkiä. Shokkivärit sopivat esimerkiksi hämärään yökerhoon, ja naamiaisissa ne ovat must.

– Itse käytän paljon tummaa, ruskeaa ja harmaan sävyjä. Jos käytän väriä, se on monesti lila, Penttilä kuvaa.

– Ihmiset uskaltavat käyttää aika vähän värejä. Tämäkin lila näyttää paletissa todella tummalta ja värikkäältä, mutta kun väri on luomella, se antaa kivaa sävyä ja värikkyyttä.

Tumma väri levitetään luomen ulkonurkkaan ja luomivakoon. Meikissä musta saa todella olla mustaa.

– Musta voi kuulostaa pelottavalta väriltä, mutta kun sen häivyttää, se ei ole liian tumma. Varovasti laitetaan pienellä siveltimellä, pysytään ulkonurkassa ja luomen syvimmässä kohdassa. Klassisessa silmämeikissä tumma on ulkonurkassa, smoky eyes on erikseen. Smoky eyes näyttää tummasilmäisillä tosi tummalta, mutta siniset silmät tulevat siinä kauniisti esiin.

Räväkässä iltameikissä ylilyöntejä ei tarvitse pelätä. Penttilän mukaan luomiväriä voi olla liikaa silloin, jos sitä on väärässä kohdassa. Päällekkäin väriä ei voi levittää liikaa.

– Varovasti kun alkaa tehdä ja rauhassa häivyttelee, se harvoin menee liian tummaksi tai vahvaksi. Jos väriä on jatkettu väärään suuntaan, tai jos jatkaa luomiväriä kulmakarvoihin asti, väriä on yleensä liikaa, Penttilä neuvoo.

Muista meikatessasi katsoa silmiä kaikista suunnista niin, että näet tasaisen lopputuloksen. Häivytä luomella myös värin ulkoreuna.

2. Päivitä rajaus

Kun luomet ovat valmiit, on aika vahvistaa rajausta.

– Kun luomillakin on tummaa sävyä, rajaus voi olla vahvempi. Uuden rajauksen voi tehdä vanhan rajauksen päälle, joka on ripsien tyvessä, Penttilä sanoo.

Rajausta voi jatkaa hieman silmän ulkopuolelle, varsinkin tumman juhlameikin kanssa.

– Ihan älyttömiä kissasilmiä emme tässä tee, koska tämä on itsessään näyttävä meikki. Rajaukset tekisivät siitä todella vahvan, ja siitä tulisi helposti todella raskaan näköinen.

Iltameikissä rajaus vedetään koko luomen pituudelta. Älä yritä vetää koko viivaa kerralla: pidä sen sijaan sivellin lappeellaan ja tee pientä viivaa. Tue kättä tarvittaessa pöytää vasten. Rajauksia ei tarvitse häivyttää.

– Häivyttäminen riippuu siitä, millaista meikkiä tekee. Smoky eyesissä häivytetään, mutta tässä meikissä halusin, että rajaukset näkyvät. Jos haluaa utuisemman ilmeen, rajauksia voi häivytellä.

Silmämeikkiä voi varista poskelle, kun sitä tekee toisen meikin päälle. Siksi silmät kannattaa aina meikata ensin. Kun silmämeikki on valmis, varissut meikki pyyhitään poskelta puhtaalla siveltimellä. Jos varissut meikki ei lähde, sen päälle voi tuputtaa sienellä kevyesti meikkivoidetta.

3. Lisää irtoripset

Ripsitupsuilla arkimeikistä saa juhlavan. Ne on helppo kiinnittää pinseteillä: kasta tupsu liimaan, anna kuivua ja tiputa ripsitupsu omien ripsien tyveen.

– Tupsut pannaan kiinni ripsirajaan, niin ripsen tyveen kuin saa, yläkautta. Ne pudotetaan ripsien päälle.

Kun ripset on asetettu, niihin voi harjata ripsiväriä. Silmän ala-ulkonurkkaan voi levittää niitä ruskean sävyjä, joita päivämeikin pohjalla oli. Myös kulmakarvoja voi tummentaa, jos ne näyttävät liian vaaleilta silmämeikin rinnalla.

– Mieluummin niin päin, että ensin tekee luonnollisen meikin, ja sitten tarvittaessa muuttaa sitä, Penttilä vinkkaa.

4. Päivitä huulet

Kun silmät ovat valmiit, siirrytään huulimeikkiin. Jos päivämeikissä on käytetty huulikiiltoa, se poistetaan painamalla huulet nenäliinaan.

Huulet voi tarvittaessa pohjustaa huulenpohjustusaiheella, tai kevyesti meikkivoiteella ja puuterilla. Sitten huulet väritetään huultenrajauskynällä.

– Käytän aina kyniä. Väritän huulet aina rajattuna kokonaan. Olen harvoin ilman huulimeikkiä, monesti käytän nudesävyä, eli oman huulen sävyä, Penttilä sanoo.

Huuliin lisätään iltameikkiä varten vadelmanpunaista ja kiiltoa. Se, ettei huulia ja silmiä saisi meikata yhtä aikaa värikkäiksi, on Penttilän mukaan myytti.

– Huulet voivat olla punaiset, vaikka silmissä olisi meikkiä. Päivämeikin huulet voivat myös näyttää valjuilta juhlavien silmien rinnalla.

1:04

5. Päivitä kasvot

Meikkipohjaan voi juhlavaa iltameikkiä varten lisätä puuterimaisia varjostuksia ja korostuksia.

– Itse tekisin ne juhlameikkiin vahvemmin. Se onnistuu puuterimaisella värillä pohjan päälle, Penttilä kuvaa.

Juhlameikissä poskille levitetään varjostuspuuteria, jossa ei ole kuultoa tai hilettä. Varjostusta voi sipaista myös otsaan hiusrajaan.

– Aurinkopuuterit ovat yleensä todella lämpimän sävyisiä, oranssihtavia, joten ne näyttävät hassulta, jos ne ovat varjona. Niissä on myös kiiltoa, Penttilä toteaa.

Ihon pinta viimeistellään sipaisemalla kuultoa poskipäihin. Sitten on aika suunnata juhliin!

Päivämeikistä iltameikiksi

IMG_6020
Photographer: Maria Aarnio.
IMG_6327_edited-1
Photographer: Maria Aarnio.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.