Max Verstappen niukasti sprintin paalulle – aika-ajoissa draamaa

Formula ykkösten Itävallan gp:n sprinttiaika-ajo päättyi odotetusti Max Verstappenin ylivoimaan. MM-sarjan kärkimies oli vajaan kymmenyksen nopeampi kuin Lando Norris. Kolmanneksi kovinta vauhtia piti McLaren-kuski Oscar Piastri. MM-sarjan ylivoimainen kärkimies oli perjantaina vireessä, sillä Verstappen oli myös ensimmäisten harjoitusten nopein kuljettaja.

– On hienoa olla ensimmäinen täällä käytännössä kotikatsomon edessä, kotikilpailussani. Päivä on sujunut hyvin tähän mennessä. On ollut mukava ajaa autoa. Heti alusta alkaen se oli hyvin tasapainossa, Verstappen sanoi.

Aika-ajoissa nähtiin pientä draamaa, kun Ferrari-kuljettaja Charles Leclercin auto hyytyi varikolle. Sitä ei saatu käyntiin riittävän nopeasti, joten Leclerc ei ehtinyt viimeiselle aikakierrokselle.

Valtteri Bottaksen sprinttiaika-ajo päättyi jo ensimmäiseen osioon. Hän jäi 18. lähtöruutuun. Sprinttikisa ajetaan lauantaina. Pääkilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina, ja virallinen Itävallan osakilpailu kisataan sunnuntaina.
 

Lue myös:

    Uusimmat