Mausteinen porkkana-omenasalaatti ja riisinuudeli-tofuvihannekset 1.10.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

Mausteinen porkkana-omenasalaatti


1 amerikansalaatti
4 porkkanaa
2 omenaa
1-2 tl valkosipulimurskaa
3 rkl paahdettua maapähkinää
3 rkl soijakastiketta
1 tuore chili
yhden limen mehu
1-2 rkl ruskeata sokeria
tai ananasmurskaa

Pilko amerikansalaatti ja laita lautaselle. Suikaloi tai raasta omenat ja porkkanat. Sekoita muut tehosekoittimella tahnaksi. Sekoita tahna porkkanaan ja omenaan ja laita amerikansalaatin päälle.

Riisinuudeli-tofuvihannekset


n. 150 g riisi-nuudeleita
2 rkl öljyä
1 rkl valkosipulimurskaa
1 purjo
1 rkl raastettua inkivääriä
3-4 porkkanaa
150 g tofua
150 g mungpavunituja
1 dl paahdettuja rouhittuja maapähkinöitä
2 rkl tuoretta korianteria
2 rkl soijakastiketta
yhden limetin mehu
1 rkl sokeria tai
omenamehutiivistettä
Liota riisinuudeleita reilussa vesimäärässä noin puolisen tuntia. Paista valkosipulia, inkivääriä ja purjoa hetki pannulla, lisää valutetut nuudelit ja laita pannu sivuun.
Paista toisessa kattilassa porkkanaviipaleet puolikypsiksi. Paista tofupalat rapean kypsiksi pannulla ja lisää porkkanoiden ja mungpavunitujen kanssa kattilaan. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat