Matti Nykäsen Susanna-rakas: Uskon, että syöpä on nyt nujerrettu

Ex-mäkikotkan kihlattu ei anna taannoisen ihosyöpädiagnoosin vaivata liiemmin päätään.

Matti Nykäsen ja Susanna Ruotsalaisen vuoden kestänyt rakkaustarina on ollut täynnä pakahduttavaa onnea, kuorrutettuna elämän kovilla karikoilla. Salamarakkaus vei kummaltakin jalat alta ja kihlojakin vaihdettiin jo vajaan puolen vuoden seurustelun jälkeen.

Suhteen ylle tuli kuitenkin mustia pilviä, kun Matin entisen elämän varjot langettivat yhteiseloon ikäviä varjoja ja Susannan otsasta löydettiin ihosyöpä. Vastoinkäymiset eivät ole kuitenkaan lannistaneet rakastunutta pariskuntaa.

–Vastoinkäymisiä on ollut ihan riittämiin, joista viimeisimpänä Myllylän Mikan kuolema, joka todella kosketti syvältä. Mutta kyllä Suomen kesä on silti yksi maailman ihanimpia asioita, eli ollaan kyllä yritetty Matin kanssa siitä nautiskella, Susanna kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Otsalta löytyneestä ihosyövästä muistuttaa otsatukan alla oleva leikkausarpi, joka on Susannan mukaan parantunut hyvin. Pahanlaatuinen ihoalue leikattiin ensimmäisen kerran toukokuussa ja toisen kerran kesäkuun alussa.

– Leikkausarpi on vielä aika punainen ja vähän arka, mutta hyvä siitä tulee. Ja pienet jäljet siellä sun täällä on vaan merkki siitä, että on tullut elettyä eikä koko elämä ole mennyt pumpulissa.

Susanna uskoo, että vaurioitunut ihoalue on nyt saatu kokonaan pois ja tauti on nyt nujerrettu.

– En ole itseasiassa edes soittanut lääkärille leikkauksen jälkeen ja kysynyt leikkauspalan tuloksia. Mulla on kontrollikäynti vajaan parin kuukauden päästä eli silloin saan vielä lopullisen varmistuksen että kaikki on ok. Sitten pitää käydä kontrollissa parin vuoden ajan, sillä nyt pitää tarkkailla myös kehon muita alueita, Susanna kertoo.

Pientä takapakkia toipumisessa oli heti toisen leikkauksen jälkeen, kun Suomessa oli ennätyshelteet.

– Leikkaushaava tulehtui ja mäti pahasti viikko leikkauksen jälkeen, mutta onneksi mentiin Jyväskylässä lääkäriin ajoissa. Näin vältyttiin pahimmilta kosmeettisilta vaurioilta. Lääkäri tosin sanoi, että olisi pitänyt mennä näyttämään jo aiemmin, mutta enhän minä mene lääkäriin kuin vasta pää kainalossa, Susanna heitti.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat