Mainos

Matti Nykäsen siunaustilaisuudessa tilaa 130 henkilölle – kirkkoherra varautuu erikoisjärjestelyihin: "Varmasti se on tunteikas päivä kaikille"

0:52
Valtio maksaa Matti Nykäsen hautajaiskuluja 20 000 euroon asti.

Matti Nykäsen siunaustilaisuus järjestetään kappelissa, johon mahtuu enintään 130 henkilöä. Nykäsen hautajaiset ovat Jyväskylässä lauantaina 2. maaliskuuta.

Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala arvioi, että hautajaispäivä tulee koskettamaan suurta joukkoa ihmisiä. Muistot nousevat varmasti pintaan, kun Matti Nykänen lasketaan haudan lepoon.

– Varmasti se on tunteikas päivä kaikille, Viitala toteaa.

Siunaustilaisuus järjestetään Vanhan hautausmaan kappelissa Taulumäen Kankaankadulla. Kappelissa on tilaa 130 henkilölle. Omaisten toiveena on, että hautajaiset pidetään läheisten kesken.

– Tietysti annetaan etusija omaisten kutsumille vieraille. Kunhan kutsuvieraiden määrä selviää, pitää arvioida, onko siellä tilaa mahdollisille muille hautajaisvieraille, Viitala kertoo.

Saattue Laajavuoreen

Nykäselle on tarkoitus järjestää myös saattue, joka kulkee tiettävästi kappelilta Laajavuoreen. Jyväskylän kaupunki on ollut mukana hoitamassa saattueen käytännönjärjestelyitä, kuten pysäköintiä. Erityisesti järjestelyitä on tehty Laajavuoren alueella.

– Meillä on seurakuntana tällainen viimeisen palveluksen tekijän rooli, Viitala sanoo.

Nykäsen hautajaiset eivät ole vaatineet seurakunnalta toistaiseksi suurempia erikoisjärjestelyitä tai turvatoimia. Viitala kuitenkin uskoo, että väkijoukko voi tarvita myös kappelilla ohjausta. 

– Siinä on omaisilla ja Jyväskylän kaupungillakin vastuuta. Varmasti jollain tavalla varaudutaan liikenteen ja järjestyksen ohjaamiseen, Viitala sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja