Jyväskylä valmistautuu Matti Nykäsen hautajaisiin, luvassa mittavia ruuhkia sekä yleisöryntäys saattueeseen: "Omalla autolla sinne ei pääse"

Matti Nykäsen muistopaikalle tuotiin runsaasti kynttilöitä Salpausselän kisoissa 2:38
Matti Nykäsen muistopaikalle tuotiin runsaasti kynttilöitä Salpausselän kisoissa.

Matti Nykäsen hautajaiset järjestetään maaliskuun toinen päivä Jyväskylässä. Poliisi kertoo, että hautajaissaattueen reitille odotetaan runsaasti väkeä.

Mäkisankari Matti Nykänen haudataan tulevana lauantaina eli 2. maaliskuuta Jyväskylässä. Poliisi kertoo, että keskiössä on hautajaispäivänä järjestettävän saattueen turvaaminen.

– Ihmisiä saapuu mahdollisesti runsaasti hautajaissaattueen reitille. Poliisi pyrkii turvaamaan hautajaissaattueen kulkemisen määränpäähän, sanoo Juha Mäntynen, Jyväskylän kenttäyksikön johtaja.

Saattueen reitti ei kuitenkaan ole vielä tiedossa. Siunaustilaisuus järjestetään Vanhan hautausmaan kappelissa Taulumäen Kankaankadulla. Nykänen haudataan Ensio-isänsä ja tämän isoäidin viereen.

– Jos ja kun reitti saadaan tietoon, pyritään siitä ilmoittamaan medialle, jotta ihmiset osaavat varautua, Mäntynen toteaa.

Poliisi toivoo hautajaisia seuraavilta henkilöiltä rauhallista käytöstä. Lisäksi poliisi kehottaa varautumaan ruuhkiin hautajaispäivänä ja erityisesti hautajaissaattueen reitillä.

– Omalla autolla sinne ei pääse, eikä mahdu, toteaa Jyväskylän kaupungin viestintäpäällikkö Helinä Mäenpää.

Jyväskylässä ei järjestetä enää uutta avointa tilaisuutta Nykäsen muisteluun. Kaupunki on jo järjestänyt aiemmin tässä kuussa muistopuheen sekä hiljaisen hetken. Tämän lisäksi Nykäsen muistokirja on ollut yleisön käytettävissä.

– Kaupunki auttaa ja tukee joissain pienissä järjestelyissä, mutta perheen ja omaisten toiveiden mukaisesti hautajaiset ovat vain lähipiirille, sanoo Mäenpää.

Lue myös:

    Uusimmat