Mainos

Matti, 32, liukastui pahasti, iski päänsä ja menetti tajuntansa – heräsi seuraavan kerran hämillään sairaalassa: "Minulla oli tippa kädessä, vaatteet vaihdettu eikä pienintäkään aavistusta missä olen"

0:54
Lukuisat liukastumiset ovat ruuhkauttaneet sairaaloita.

32-vuotiaan Matin matka töihin sai traagisen käänteen, kun hän liukkaana helmikuisena päivänä kaatui sillalla bussiin juostessa. Kovan iskun seurauksena mies menetti tajuntansa ja heräsi myöhemmin täysin hämillään ja tietämättömänä Haartmanin sairaalasta Helsingissä. 

– Se tuntui todella hämmentävältä. Oli tosi hämmentävää, kun sinulla oli tippa kädessä ja vaatteet oli vaihdettu, eikä sinulla ollut pienintäkään aavistusta, missä sinä olet, kuvailee Matti ajatuksiaan herättyään sairaalassa.

Matti ei aluksi tiennyt, miten hän oli päätynyt sairaalaan. Myös hänen työnantaja ihmetteli miehen katoamista ja yritti tavoitella miestä päivän aikana puhelimitse.

Ohikulkija pysähtyi auttamaan

Paremmin herättyään Matti ymmärsi olevansa sairaalassa. Pian hoitaja saapui tarkastuskäynnille ja miehelle valkeni, mitä oli tapahtunut.

Matti oli liukastuessaan iskenyt päänsä kävelysillan kaiteeseen. Isku osui korvan taakse, jonka seurauksena veren kulku oli väliaikaisesti estynyt aivoihin ja mies menetti tajuntansa. Hän ehti olla tajuttomana noin puoli tuntia. Ensimmäiset muistot miehellä on vasta sairaalasta. 

Ohikulkija oli huomannut maassa maanneen Matin ja hälyttänyt ambulanssin paikalle. Mies kiidätettiin ambulanssilla Haartmanin sairaalaan. Hänelle myös kerrottiin, että hän oksenteli ennen sairaalaan pääsyä.

Kaatuminen olisi voinut olla kohtalokas

Sairaalassa Matilla todettiin lievä aivotärähdys. Päästä otettiin myös röntgenkuvat, jotta voitiin varmistua siitä, ettei muita vaurioita ollut tapahtunut.

Lääkärin mukaan mies oli onnekas, sillä jos isku olisi osunut toisessa kulmassa, olisi mies saattanut saada pysyvämpiäkin vammoja.

Iskun vuoksi Matin pää oli kipeänä muutamia päiviä ja niska oli kireänä lähes viikon. Nyt kolmen viikon jälkeen mies voi jälleen hyvin.

Matti kertoo lähettäneensä kiitosviestin avuliaalle silminnäkijälle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja