Mainos

Liukastumiset työllistävät sairaaloita: Potilaita jopa 4 kertaa tavallista enemmän – ei-kiireellisiä leikkauksia jouduttu siirtämään

Leikkaussalit ovat nyt kovilla, kun jääkeli näkyy lukuisina kaatumisina. Jonottavia potilaita on 3-4 kertaa enemmän kuin normaalisti, kerrotaan Helsingissä toimivasta HYKS:stä. Ei-kiireellistä leikkausta odottavat saavat jatkaa odottamistaan. 

– Meillä on ollut tämän ja viime viikon aikana kolme-neljä kertaa enemmän liukkaiden aiheuttamia murtumapotilaita ja iso osa siitä on vaatinut leikkaushoitoa, kertoo HYKS:n ortopedian ylilääkäri Kaisa Virtanen.

Normaalisti leikkauspotilaita on jonossa noin 20.

– Tällä hetkellä meillä on vajaa 60 potilasta, jotka odottavat leikkausta Töölön sairaalassa. Sama tilanne on Jorvin ja Peijaksen sairaalassa ja varmaan Uudellamaalla muutenkin, Virtanen jatkaa. 

Töölön tapaturma-asemalla on ryhdytty erityisjärjestelyihin. 

– Olemme nostaneet valmiutta, jotta kiireellisten potilaiden leikkaukset saadaan toteutettua.

Miten tällaisesta määrästä selviää?

– Sairaalassa on aina kaikki leikkaussalit käytössä, joten me olemme joutuneet siirtämään ei-kiireellisiä leikkauksia. Lisäksi olemme tehneet ylimääräistä työtä eli ilta-aikaan olemme avaamaan lisää leikkaussaleja.

Ei-kiireellisisiksi leikkauksiksi määritellään suunnitellut leikkaukset. Tällaisia ovat esimerkiksi kuluman vuoksi tehtävät tekonivelleikkaukset. 

Näkyykö työtaistelutoimenpiteet mitenkään teillä?

– Päivystystoiminta on ylityölakon ulkopuolella. Se ei näy meillä, kuittaa Virtanen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja