Matkustajia marssitetaan punnitukseen Soulin lentoasemalla

Lentoyhtiö Korean Airin asiakkaat voivat joutua lähiviikkoina erikoiseen tilanteeseen kentällä. CNN:n mukaan lentoyhtiö alkaa punnitsemaan lennolle lähteviä matkustajia Soulin Incheonin sekä Gimpon lentoasemilla.

Syynä punnituksille ei kuitenkaan ole matkustajien ylipaino vaan viranomaismääräykset. Korean Air kuten monet muutkin lentoyhtiöt joutuvat säännöllisin väliajoin keräämään viranomaisille painoa koskevaa dataa.

Korean Airin keräämät tiedot jaetaan Korean maankäytön, infrastruktuurin ja liikenneministeriön kanssa. Matkustajat voivat myös halutessaan pyytää, ettei heidän painoaan kerätä mainitsemalla asiasta virkailijalle.

Aiemmin tänä vuonna myös uusiseelantilainen Air New Zealand punnitsi kaukolentojen matkustajia esimerkiksi Auckland–New York -reitillä. 

– Tiedämme, että vaa’alle astuminen voi tuntua uhkaavalta, mutta vakuutamme, ettei missään ole näkyvillä ruutua, johon paino tulisi esiin. Kukaan ei voi nähdä painoasi, emme edes me, Air New Zealandin edustaja totesi tuolloin.

Matkustajien painosta kerättävä tieto auttaa myös lentoyhtiöitä muun muassa polttoaineenkulutusta sekä painon jakautumista koskevassa suunnittelussa.

Näin teet lentomatkustamisesta mukavampaa – ilman näitä tuotteita liki joka maassa vieraillut Anna-Katri ei matkusta 6:24
Näin teet lentomatkustamisesta mukavampaa – ilman näitä tuotteita liki joka maassa vieraillut Anna-Katri ei matkusta

Lue myös:

    Uusimmat