Matkailumainos sai ihmiset raivostumaan – "Tämä ei ole romanttista, tämä on kontrollointia ja manipulointia"

Sosiaalisen median kommentoijien mielestä Hong Kongin uusi matkailumainos romantisoi kontorollointia ja manipulointia. Videota ei olla ainakaan toistaiseksi poistettu.

Useimmat pitävät romanttisena tekona esimerkiksi ruusujen ostamista, suloisen viestin löytämistä tai vaahtokylpyä. Tuoreessa matkailumainoksessa romanttisena tekona pidetään kuitenkin ilmeisesti passin varastamista.

Hong Kongin virallisen Twitter-tilin jakamalla mainosvideolla rakastunut mies ottaa rakastamansa tytön passin estääkseen tätä lähtemästä.

Videon alussa tyttö etsii paniikissa passiaan pelätessään, että hän myöhästyy lennolta. Hän löytää kuitenkin (entisen tai nykyisen) poikaystävänsä jättämiä vihjeitä, joita hänen täytyy seurata saadakseen matkustusasiakirjan.

– Tiesin, että hän olisi poissa tolaltaan, kun lähden Hong Kongista valokuvaustutkintoni takia, videon taustaääni sanoo.

Tyttö vierailee etsimässä vihjeitä eri paikoista, joissa pariskunta on jakanut onnellisia muistoja. Viimeisestä paikasta löytyy poikaystävä, joka antaa tytölle kameran, jotta tämä voi kiinnittää hänen kuvansa oveen uudessa koulussa.

Mainoksen lopussa molemmat hymyilevät.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Romanttista vai ihmisoikeuksien loukkaamista?

Video on julkaistu Hong Kongin Twitter-tilillä kuvatekstillä: "Tyttö tapaa pojan. Tyttö jättää pojan. Poika piilottaa tytön passin. Rakkaustarina Sham Shui Possa."

Jopa videolla eräs vihjeiden antajista sanoo tytölle, että "poikaystäväsi on niin suloinen".

Videon katsojat ovat pitäneet kuitenkin tarinan viestiä kaikkea muuta kuin romanttisena. Esimerkiksi Independent kirjoittaa, että mainos antaa ymmärtää, että tyttöystäväsi ihmisoikeuksien loukkaaminen on ok, jos teet sen rakkauden tähden.

Katso alla olevalta videolta, kuinka suomalaisnaisen "työmatka" Tunisiaan muuttui kaappaukseksi. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

8:11

"Pakottaminen ja kontrolli eivät ole romanttista tai söpöä"

Sosiaalinen media on täyttynyt negatiivisista kommenteista, joissa videota pidetään kammottavana.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Toisen passin varastaminen ei ole romanttista, niin väärinkäyttäjät tekevät… poistakaa tämä, eräs kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Lopettakaa tämän romantisointi. Tämä ei ole romanttista, tämä on kontrollointia, manipulointia ja loukkaavaa. Tämä ei ole rakkautta, toinen kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Joten hän kirjaimellisesti salamyhkäisesti manipuloi olosuhteita kontrolloidakseen naisen mahdollisuutta lähteä. Se on pakottamista ja väkivaltaista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Pakottaminen ja kontrolli eivät ole romanttista tai söpöä eikä niitä pitäisi käyttää minkään markkinointiin, paitsi ehkä kyynelkaasun. Te saatatte haluta päivittää kulttuurista narratiivia, jota kaupittelette ei väärinkäyttönä, neljäs tykittää.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Eli voin tulla Hong Kongiin ja kidnapata tyttöystäväni, ja se on ok? Oikeastiko, eräs ihmettelee.

Lähteet: Twitter, NZHerald, Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja