Matkailujätti listasi 10 maailman parasta alkoholijuomaa

Maailman tunnetuin matkaopasvalmistaja Lonely Planet listasi maailman parhaimmat paikalliset alkoholijuomat.

– Kun olet matkalla, on paikallisten juomien maistaminen varma tapa miellyttää paikallisia asukkaita. Nämä alkoholijuomat tekevät matkustamisesta entistä palkitsevampaa, matkailujätti toteaa.

1. Sake - Japani

Nihonshuksi kutsutun japanilaisen sake-riisiviinin alkoholipitoisuus on 15-17 prosenttia. Ennen kuin ensimmäinen sake-panimo perustettuun Japanin Kiotossa keisarin palatsissa 600-luvulla, nautiskeltiin sakea puuron muodossa. Nyky päivänä sakepanimoita on Japanissa yli 1600. Panimot valmistavat eri makuversioita sakesta aina makean raikkaasta aromikkaan hedelmäiseen juomaan. Sakea kannattaa nautiskella hieman jäähdytettynä.

2. Guinnes - Irlanti

Irlantilaisten mukaan täydellisen Guinnes-tuopin kaatamiseen menee tasain 119,5 sekuntia. Juoma tulee kaataa kahdessa osassa ja sen tulee olla 6-asteista. Guinnesin maltaisen karamellinen tumma runko, joka päättyy kermaiseen loppumakuun on kaiken sen vaivan arvoista.

3. Olut - Belgia

Lonely Planetin mukaan Belgiassa tuotetaan 450 eri variaatiota olutta ja jokaiselle juomalla on oma erikoismuotoiltu lasinsa. Tummat Trappist-oluet syntyivät munkkien toimesta, kun he pakenivat Ranskasta Napoleonin aikakaudella. Tunnetuin oluista on Chimay, joka tarjoillaan pikarimaisesta lasista.

4. Absintti - Tsekki

Oikea tapa nauttia absinttia on veden kera. Pidä huoli että kaadat vettä juomaan tippakerrallaan ja läpi sokeripalan, joka on asetettu reiällä varustetun absinthe-lusikan päälle. Aidot boheemit myös polttavat sokeria juoman päällä nostaakseen juomasta esiin sen kitkerän aniksen maun. Legendojen mukaan tämä "vihreäksi keijuksikin" kutsuttu juoma aiheuttaa oopiumin kaltaisia sivuvaikutuksia. Juoma oli inspiraatio monille taiteilijoille, kuten Van Goghille, Enrnes Hemingwaylle ja Oscar Wildelle. Absintti oli kiellettyä Euroopassa 1800-luvulla ja nykypäivän sen sisältämiä ainesosia kontrolloidaan tarkasti.

5. Burgundin viinit – Ranska

Burgundi Rhônen sivujoen Saônen länsipuolella on ollut jo satoja vuosia kuuluisa voimakkaista, hienoaromisista punaviineistään sekä kuivista, täyteläisistä valkoviineistään. Alueen viinitarhat olivat alun perin kaikki kirkon omistuksessa, kunnes ne jaettiin työläisille. Burgundin viinejä tuottavia ala-alueita ovat Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Mâconnaise ja Beaujolais.

6. Caipiroska – Brasilia

Tämä simppeli kolmessa osassa valmistuva cocktail sisältää vodkaa, lime-hedelmää ja sokeria. Laita grogilasiin limelohkoja ja sokeria. Murskaa limelohkot niin, että mehu irtoaa lasiin. Kaada lasiin jäämurskaa sekä hyvälaatuista vodkaa.

7. Becherovka – Tsekki

Lonely Planetin mukaan vain kaksi ihmistä maailmassa tietää tämän alkoholitilavuudeltaan 36 prosenttisen juoman reseptin. Nämä kaksi ihmistä ovat ainoita, jotka saavat mennä "Drogikamriin", jossa useat yrtit ja mausteet yhdistetään, sijoitetaan säkkiin ja kyllästetään alkoholilla viikon ajan. Tämän jälkeen yrttiseos sekoitetaan veteen ja sokeriin, jonka jälkeen juoma laitetaa tammitynnyreihin kahdeksi kuukaudeksi. Juomaa nautitaan aterian jälkeen digestiivinä.

8. George Dickel Tennessee Whisky – Amerikka

Vuonna 1870 George Dickel huomasi omatekoisen viskinsä muistuttavan skottiviskiä ja mies päättikin alkaa tuottaa omaa Whisky-juomaansa ilman e-kirjainta. Dickel huomasi myös viskistä tulevan parempaa, kun se valmistettiin talvella, joten mies lisäsi tuotantoprosessiin jäähdytysvaiheen. Juoman perusaineena Dickel käytti muussattua maissia, ohraa ja ruista. Tuplatislattua viskiä kypsytetään valkotammitynnyreissä jopa 12 vuoden ajan.

9. Tequila - Meksiko

Tequila valmistetaan meksikolaisen siniagaave-kasvin ytimestä, joka jää jäljelle, kun kasvin miekkamaiset lehdet leikataan pois. Tämä vahva ja kirkas alkoholijuoma tarjoilllaan huoneenlämpöisenä ja nautitaan mielellään hitaasti. Vain gringot, eli ulkomaalaiset lisäävät juomaan suolaa ja sitruunaa. Kaikki tequilat valmistetaan siniagaave-kasvista, mutta ainoa oikea tequila valmistetaan 100 prosenttisesti kyseisestä kasvista.

10. Vodka - Puola

Venäläisen vodkan sijaan Lonely Planet nostaa listalle puolalaisen vodkan. Vodka valmistetaan yleensä rukiin tai perunan tärkkelyksestä sekä alkoholista. Tämä vahvan neutraali alkoholijuoma on parhaimmillaan niin laadukasta, ettei se aiheuta ollenkaan krapulaa. Suuremman luokan vodkatuotanto alkoi Puolassa jo 1500-luvulla ja maa kasvoi suureksi vodkanviejäksi 1600-luvulla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja