MasterChef Suomi -voitto on ratkennut – hän nappasi 10 000 euron pääpalkinnon ja MasterChef-tittelin!

Hän on MasterChef Suomi-voittaja 0:49
Katso, miten Kristiina reagoi voittoonsa

Kristiina Ponsimo nappasi voiton MasterChef Suomi -kisan finaalissa.

MasterChef Suomi -kausi paketoitiin 9. toukokuuta jännittävässä finaalissa. Turkulainen kuvataiteenopettaja Kristiina Ponsimo nappasi kauden voiton nimiinsä. Hopeasijalle ylsi kotitalousopettaja Niklas Kurvinen Mikkelistä ja kolmanneksi finaalissa tuli helsinkiläinen tuotepäällikkö Pietari Kruus.

Päätösjaksossa kolmikon tehtävänä oli valmistaa kaksi annosta: yksi suolainen ja yksi makea. Tuomaristo pisteytti molemmat annokset asteikolla 1–10. 

Voiton ratkettua Kristiinan tunnelmat olivat häkeltyneet ja onnelliset. Kristiina paljastaa nyt, että piti kilpakumppaneitaan niin kovan luokan tekijöinä, ettei hän asettanut finaaliin itselleen mitään paineita.

– Ajattelin vaan, että teen parhaani ja olen jo niin ylpeä, että olen päässyt tähän saakka. Ehkä se rentous oli tässä valttikorttini. Ei ollut paineita, enkä kiinnittänyt huomiota, mitä muut tekevät. Hassuttelin ja nautin kokkaamisesta, Ponsimo kertoo tiedotteessa.

Hän uskoo rentouden lisäksi monipuolisuutensa olleen yksi voiton avaimista.

– En keskity yhden maapallon alueen keittiöön, vaan kokeilen ja hallitsen lähes kaikkea ja kaikkia raaka-aineita. Lähellä sydäntäni ovat kuitenkin eniten Suomi, Ranska ja Italia.

MasterChef Suomi -kokemusta Ponsimo kuvailee huikeaksi. Tuomareilta hän sai vinkkejä ja tukea, ja kanssakilpailijoista löytyi myös elinikäisiä ystäviä.

– Olemmekin nähneet kisan jälkeen jo useamman kerran joidenkin kanssa. Kutsuin myös koko porukan aveceineen elokuussa saaristoon rapujuhliin, hän sanoo.

Haku uudelle MasterChef Suomi -kaudelle on auki. Lisätietoja löytyy osoitteesta mtv.fi/haemukaan.

Lue myös:

    Uusimmat