Äkillisesti menehtynyt MasterChef Australia -tuomari sairasti syöpää – vuosia kestäneestä kamppailusta tiesivät vain harvat

Daily Mailin lähteiden mukaan edesmenneen Jock Zonfrillon visusti salassa pidetty kamppailu syövän kanssa kesti vuosia.

Äkillisesti vain 46-vuotiaana menehtynyt MasterChef Australia -ohjelman tuomari ja kokki Jock Zonfrillo sairasti suolistosyöpää, kertoo Daily Mail

Zonfrillo löydettiin kuolleena melbournelaisesta hotellihuoneesta poliisin tekemän hyvinvointitarkastuksen yhteydessä maanantaina 1. toukokuuta.

Zonfrillon tarkkaa kuolinsyytä ei ole paljastettu julkisuuteen. Poliisin mukaan kuolemaa ei pidetä epäilyttävänä. Syövän ei viitata liittyvän julkkiskokin kuolemaan.

Daily Mailin tietojen mukaan Zonfrillo sai hoitoa suolistosyöpään ainakin kesäkuusta 2021 lähtien. Sairaus oli löydetty tähystyksessä kuukautta aikaisemmin.

Zonfrillon kerrotaan käyneen syöpähoidoissa yleensä silloin, kun MasterChef-ohjelman kuvaukset eivät olleet käynnissä. Lähteiden mukaan hän kuitenkin kävi kemoterapiassa Celebrity MasterChef -ohjelman kuvausten aikana vuonna 2021.

Lehden mukaan Zonfrillo oli käynyt syöpähoidoissa jo aiemmin, ja sairaus meni remissioon vuonna 2016. Syöpä palasi kuitenkin myöhemmin aiempaa aggressiivisempana.

Edesmennyt julkkiskokki piti sairautensa visusti salassa. Yhden lehden lähteen mukaan syöpäkamppailusta tiesivät vain Zonfrillon läheisimmät ystävät, sillä hän ei halunnut kenenkään tietävän, mitä hän käy läpi. Lähteen mukaan esimerkiksi kemoterapia ja sen kylkiäisenä tulleet vaikutukset olivat Zonfrillolle hankala paikka.

Vuoden 2021 elokuussa Network 10 -tv-kanava kiisti Daily Mailin mukaan epävirallisesti julkkiskokin sairastavan syöpää. Lehden samoihin aikoihin haastattelema lähde kertoi, ettei Zonfrillo halunnut kertoa sairaudestaan julkisesti, jotta ihmiset eivät säälisi häntä ja kohtelisi häntä eri tavalla.

Zonfrilloa jäivät kaipaamaan muiden muassa hänen vaimonsa Lauren Fried ja neljä lasta. Perhe antoi Zonfrillon poismenosta lausunnon.

– Niille, jotka osuivat hänen polulleen, ystävystyivät hänen kanssaan tai jotka olivat tarpeeksi onnekkaita tullessaan hänen perheekseen, pitäkää tämä ylpeä skotti sydämissänne, kun nautitte seuraavaa viskiänne, perhe sanoi lausunnossaan.

Lue myös:

    Uusimmat